Vokiečius ir toliau siutina JAV elektromobilių gamintojas: surengtas protestas, mesti itin sunkūs kaltinimai

Lukas Snarskis

2023-03-26, 14:25

0 komentarų

JAV elektromobilių gamintoja „Tesla“ vis labiau artėja prie numatytų gamybos pajėgumų Berlyne esančioje gamykloje. Vokietijos mieste atidaryta gamykla buvo atidaryta dar 2021 metais, o maksimalios gamybos apimtys čia gali pasiekti 5 000 elektromobilių per savaitę.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Vokiečius ir toliau siutina JAV elektromobilių gamintojas: surengtas protestas, mesti itin sunkūs kaltinimai

Vokietijoje esanti „Tesla“ gamykla nuolat susiduria su įvairiausiomis problemomis, nepaisant to, kad gamybos apimtys pagaliau artėja prie užsibrėžtų tikslų. Šią savaitę, vietiniai gyventojai, kurie protestuoja prieš „Giga Berlin“ veiklą, surengė dar vieną išpuolį. Pranešama, jog protestuotojai užpuolė Berlyno centre esančią „Tesla“ parduotuvę.

Pranešama, kad pagrindinė protestuotojų išpuolio priežastis – didžiulis „Giga Berlin“ vandens suvartojimo lygis. Tarp tokio nepasitenkinimo išraiškų priežasčių minima ir tai, kad norint pastatyti „Tesla“ elektromobilių gamyklą buvo iškirstas vietinis miškas. Skelbiama, kad įsiutę vokiečiai į „Tesla“ parduotuvės vitrinas mėtė dažų bombas, taip pat klijavo plakatus, nukreiptus prieš bendrovę.

Prie „Tesla“ parduotuvės protestavę asmenys reikalavo, jog būtų padidintas viešojo transporto finansavimą, o taip pat skambėjo ir raginimai pasiūlyti nemokamą transportą Berlyne ir Brandenburge. Protestuotojų išplatintame pranešime teigiama, kad „pakartotiniai JAV korporacijos aplinkosaugos pažeidimai statant ir plečiant elektromobilių gamyklą yra nusikalstami“.

Priminsime, jog „Tesla“ elektromobilių gamyklą Vokietijoje buvo atidaryti praėjusių metų kovo mėnesį ir dabar čia pagaminama 4 000 automobilių per savaitę. Verta prisiminti ir tai, jog „Tesla“ anksčiau turėjo planų plėsti gamyklą, tačiau tokių planų buvo atsisakyta. Anksčiau buvo pasirodę pranešimų apie galimą „Model 3“ gamybos liniją, tačiau pastaruoju metu tokių kalbų jau nebegirdėti. Praėjusių metų pabaigoje, susidūrusi su planavimo problemomis, įmonė staiga pakeitė savo baterijų gamybos plėtros Berlyne planus.

Ilgalaikiai „Giga“ planai nepasikeitė ir „Tesla“ vadovai vis dar mato potencialą kiekvienais metais pagaminti daugiau nei pusę milijono transporto priemonių. Nors baterijų gamybos planai kol kas pristabdyti, tačiau JAV elektromobilių milžinė vis tiek nori, kad akumuliatoriai ateityje būtų gaminami būtent šioje gamykloje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas