Ženkliai sumažinkite savo išlaidas degalams: sužinokite, ką privalu padaryti kiekvienam vairuotojui, jog sumažintumėte išlaidas benzinui ar dyzelinui

Bilis.lt

2024-01-01, 12:10

5 komentarai (-ų)

Degalų kainos kinta nuolatos, o pastaruoju metu lietuviai už kurą moka mažiau nei kaimynai lenkai. Nepaisant to, kuro kainos yra gerokai didesnės nei norėtųsi, tačiau ne viskas taip ir blogai. Gruodžio 18 dienos duomenimis, dyzelinas Lietuvoje vidutiniškai kainavo 1,49 eurus, o litras benzino buvo parduodamas už maždaug 1,44 eurus.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Ženkliai sumažinkite savo išlaidas degalams: sužinokite, ką privalu padaryti kiekvienam vairuotojui, jog sumažintumėte išlaidas benzinui ar dyzelinui

Nors kuro kainos pastaruoju metu ir mažėja, tačiau jos nėra tokios žemos kaip daugelis iš mūsų norėtų. Žinoma, reikia nepamiršti, jog kainos gali ir staiga pakilti. Būtent dėl šios priežasties, labai svarbu išnaudoti kiekvieną degalų lašą, kad pavyktų ne tik sumažinti išlaidas, bet ir padidinti nuvažiuojamą atstumą.

Norint sumažinti degalų sąnaudas yra daugybė įvairiausių būdų, kuriuos galima būtų įtraukti į daugelio mūsų kasdienio vairavimo rutinas. Daugelis jų – ganėtinai paprasti, o jų taikymas gali leisti sutaupyti ne vieną dešimtį eurų.

Žemiau pateikiame patarimus, kurie padės sumažinti degalų sąnaudas, o tuo pačiu ir sutaupyti šiek tiek pinigų.

Pasirūpinkite savo padangomis ir padangų slėgiu

Vienas iš svarbiausių veiksnių, kurie gali sumažinti kuro sąnaudas, yra jūsų automobilio padangos. Svarbiausia pasirūpinti, jog jos būtų tinkamai pripūstos. Jeigu važiuojate su netinkamai pripūstomis padangomis – tai gali jūsų degalų sąnaudas padidinti net 2,5 proc., kas yra tikrai daug.

Dar vienas dalykas, kurį reikėtų žinoti apie padangas - jų degalų naudojimo efektyvumo įvertinimas. Europos Komisija yra nurodžiusi skirstyti padangas į kategorijas nuo A iki G pagal degalų naudojimo efektyvumą.

A klasės padangos, palyginti su G klasės padangomis, gali sumažinti degalų sąnaudas net 7,5 proc., o tai reiškia, kad, esant tinkamam slėgiui padangose, sąnaudos bus net 10 proc. mažesnės.

Pasirūpinkite sklandžiu pedalų spaudimu

Tikriausiai daugelis iš mūsų mėgsta spustelėti akseleratoriaus pedalą vos tik užsidegus žaliam šviesoforo signalui. Tačiau norint sumažinti kuro sąnaudas – to daryti nerekomenduojama.

Greitinkite sparčiai, bet tolygiai, norimą greitį pasiekite per protingą laiką, kad neapsunkintumėte už jūsų važiuojančių kitų eismo dalyvių. Taip pat nelaukite iki paskutinės minutės, kol sustosite, bet anksti atleiskite gazą ir švelniai stabdykite, kol sustosite.

Kai susiduriama su greičio nelygumais, nespartinkite ir nestabdykite itin greitai, kad įveiktumėte nelygumą. Stenkitės išlaikyti pastovų 15-20 km/h greitį, nebent jūsų automobilis yra itin žemas arba nelygumai itin dideli.

Atsikratykite nereikalingo svorio automobilyje

Kuo sunkesnis jūsų automobilis, tuo daugiau degalų jis sunaudoja bandydamas nuvažiuoti iš taško A į tašką B. Viskas ganėtinai paprasta – pasirūpinkite, kad jūsų transporto priemonė nebūtų prikrauta nereikalingų daiktų. Tai, kad turite didžiulę bagažinę – nereiškia, jog ji turėtų būti jūsų rūbų spinta, ypatingai, jeigu norite sumažinti degalų sąnaudas.

Žinoma, reikėtų nepamiršti ir stogo dėžių ar dviračių laikiklių. Jeigu artimiausiu metu neketinate jų naudoti – tai taip pat gali padėti sumažinti kuro sąnaudas. Tačiau pradžiai reikėtų pradėti nuo bagažinės. Galime garantuoti, jog ten rasite krūvas nereikalingų daiktų, kurie prideda nemažai papildomo svorio.

Tinkamai naudokite automobilio pavaras

Išmokti efektyviai naudoti pavaras nėra vairavimo egzamino dalis - tiesiog turite mokėti jomis naudotis, kad automobilis važiuotų įvairiais greičiais.

Norint iš kiekvieno degalų lašo išgauti kuo didesnę ridą ir išlaikyti maksimalų efektyvumą, labai svarbu, kad visada tinkamu metu naudotumėte tinkamą pavarą. Būkite atsargūs, kad neperjungtumėte per daug sūkių, ir įsitikinkite, kad variklis nėra pakrautas, nes važiuojate per žema pavara pagal greitį ir vietovės reljefą.

Paprastai benzininiai automobiliai ekonomiškiausi yra nuo 1500 iki 2500 aps/min, todėl, kai tik viršijate aukštesnę pavarą, turėtumėte stengtis perjungti aukštesnę pavarą. Dyzeliniams varikliams ši riba yra nuo 1300 iki 2000 aps/min.

Prižiūrėkite savo automobilį ir apsilankykite auto servise

Užtikrinti, kad jūsų automobilis būtų geriausios techninės būklės, yra labai svarbu norint būtų tikriems, kad degalų sąnaudos būtų kuo optimalesnės.

Automobilis, kurio variklis reguliariai prižiūrimas pagal gamintojo grafikus, naudojant tinkamas dalis, skysčius ir tepalus, veiks geriau ir bus efektyvesnis nei tas, kuris nėra prižiūrimas. Be to, jis bus patikimesnis.

Reikėtų nepamiršti, jog ratų suvedimas taip pat turi įtakos degalų ekonomijai, o jį gali sutrikdyti toks paprastas dalykas kaip duobė kelyje, todėl įsitikinkite, kad jį reguliariai tikrinate.

Planuokite savo keliones

Kartais mes renkamės spontaniškus maršrutus arba bandome nuspėti kryptį, kuria turėtumėme važiuoti. Tačiau tai tikrai nėra pats ekonomiškiausias sprendimas. Įsitikinkite, kad iš pat pradžių žinote, kur važiuojate, ir negaiškite laiko bei pinigų važinėdami ratais, kad rastumėte kelionės tikslą.

Šiuolaikinės palydovinės navigacijos sistemos, įvedus kelionės tikslą, dažnai suteikia galimybę rinktis maršrutą, todėl galite pasirinkti greičiausią arba ekologišką maršrutą, kuris padės pasiekti tą patį tikslą per panašų laiką, tik sunaudojant mažiau degalų.

Planuodami kelionę taip, kad aplenktumėte eismo spūstis ar kelio darbus, galite sumažinti degalų sąnaudas iki minimumo.

5 komentarų

Blaivus

Viska padarius ka autorius spangsta, kuro masina turi neberyti, o atvykus i kolonele pilti is bako i backa... Briedas plius islaidos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas