Bankų godumui nėra absoliučiai jokių ribų: gyventojus siutina bankų keliami įkainiai, tačiau tokius sprendimus priėmė tikrai ne visi

Pranešimas spaudai

2024-06-11, 07:54

2 komentarai (-ų)

Žiniasklaidoje nuvilnijus pranešimams apie bankų keliamus įkainius ir regionuose uždaromus padalinius, LKU grupės kredito unijos teikiamų paslaugų sąlygas keičia nuosaikiau, praneša didžiausią kredito unijų grupę prižiūrinti Lietuvos centrinė kredito unija (LCKU). Dauguma kredito unijų nekeitė savo paslaugų kainodaros ir toliau planuoja išlaikyti vienas didžiausių indėlių palūkanų Lietuvoje.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Bankų godumui nėra absoliučiai jokių ribų: gyventojus siutina bankų keliami įkainiai, tačiau tokius sprendimus priėmė tikrai ne visi

Kredito įstaigoms mušant pelningumo rekordus, dalies kredito įstaigų sprendimą didinti paslaugų įkainius Lietuvos banko (LB) valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus pavadino „liūdinančiu faktu“. Sąskaita kredito įstaigoje, mokėjimo kortelė ir kitos finansinės paslaugos daugeliui – savaime suprantama kasdienybės dalis. Dėl to atsiranda didesnis vartotojo prisirišimas prie šių paslaugų tiekėjo ir atsisakoma reguliariai įvertinti alternatyvas rinkoje.

Tuo metu LKU kredito unijų grupės vienijamos 45 kredito unijos teikia visas pagrindines finansines paslaugas, kurių sąlygas keičia nuosaikiau.

„Mes reaguojame į klientų lūkesčius ir užtikriname finansinių paslaugų prieinamumą visiems. Absoliuti dauguma LKU grupės kredito unijų šiemet nekoregavo savo kainodaros ir artimiausiu metu to daryti neplanuoja“, – sako LCKU administracijos vadovas ir valdybos pirmininkas Mindaugas Vijūnas bei prideda, kad kitoms įstaigoms pradėjus mažinti indėlių palūkanas, kredito unijos to daryti taip pat kol kas neketina.

LCKU vadovo teigimu, net apie 20 LKU grupės unijų už 12 mėnesių indėlį siūlo 4 proc. ir didesnes palūkanas, o taupant didesnę sumą ir ilgesį laikotarpį – galima gauti pasiūlymą su metinėmis palūkanomis iki 5 proc.

Per 100 aptarnavimo vietų visoje Lietuvoje

LKU kredito unijų grupė kartu sudaro per 100-o klientų aptarnavimo vietų tinklą, kuris – plačiausias Lietuvoje. Pastarasis apima visus šalies regionus, todėl net ir atokesnių Lietuvos vietovių gyventojai gali be vargo rasti kredito uniją netoli savo namų. Tai ypač svarbu tiems, kurių mieste ar miestelyje kredito unija liko vienintelė finansų įstaiga, taip pat nesinaudojantiems interneto banku ar turintiems ribotą prieigą prie interneto.

Kredito unijos kūrėsi su tikslu tenkinti bendruomenių poreikius. Šiandien veikdamos visuose Lietuvos regionuose, unijos gali pasiūlyti ne tik visų kasdienių finansinių paslaugų paketą – mokėjimo sąskaitą, korteles, bet ir lankstesnį finansavimą, ypač nestandartiniams klientų atvejams.

„Išklausome ir išgirstame kiekvieną į uniją atėjusį ir jo situaciją įvertiname individuliai. Puoselėjame šią vertybę iki šiol, todėl žadame ir ateityje išlaikyti turimą klientų aptarnavimo vietų tinklą. Taip pat į mūsų kredito unijas klientai gali atvykti be išankstinės registracijos“, – teigia LCKU vadovas M. Vijūnas.

Dalis kredito unijų taip pat teikia pinigų išgryninimo iš sąskaitos bet kurioje kitoje finansų įstaigoje paslaugą, kuria gali pasinaudoti ne tik unijų nariai.

2 komentarų

Bronius

Kaltu ieškokite Lietuvos Vyriausybėje ji visus suvarė į bankus ir nusiėmė nuo savęs visas atsakomybes.

Aida

Man nidos maxima bankomate gegužės 8 dieną nuo sąskaitos nuskaičiavo pinigus ,bet bankomatas neišdavė 400 eu.apvogė vidurį baltos dienos,ir kaltų nerandu

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas