„Luminor“ bankas perspėja savo klientus: artimiausiu metu gali kilti problemų atliekant mokėjimus ar naudojantis bankomatais, paaiškino, kas čia vyksta

Pranešimas spaudai

2024-06-14, 19:54

1 komentaras

Internetinių platformų priežiūra – itin svarbus aspektas, kuris užtikrina gerą vartotojo patirtį. Tam tikri darbai, kurie paprastiems vartotojams net nepastebimi, turi būti atlikti periodiškai. Dar didesnė kartelė keliama bankams ar kitoms įstaigoms, kurios privalo užtikrinti naudotojų saugumą.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Luminor“ bankas perspėja savo klientus: artimiausiu metu gali kilti problemų atliekant mokėjimus ar naudojantis bankomatais, paaiškino, kas čia vyksta

Siekiant užtikrinti geriausią klientų naudojimosi patirtį – būtina atitinkama sistemų priežiūra. Būtent tokiems darbams dabar ruošiasi „Luminor“, kurie informuoja savo klientus apie galimus sutrikimus, o pagrindinė to priežastis – priežiūros darbai.

Dažniausiai tokius darbus bankai atlieka tuomet, kai klientų aktyvumas būna pats mažiausias ir įprastai tai būna vėlus vakaras. Dabar apie tokius darbus praneša „Luminor“ banko atstovai.

Pranešama, jog dėl suplanuotų techninių darbų, rytoj, birželio 15 dieną, nuo 05:00 val. Iki 06:00 val. gali pasitaikyti nesklandų naudojantis kai kuriomis banko paslaugomis. „Luminor“ pažymi, kad tai gali paveikti mokėjimus kortelėmis fizinėse, o taip pat ir elektroninėse parduotuvėse bei grynųjų pinigų operacijas bankomatuose

Banko išplatintame pranešime taip pat pažymima, jog norėdami užblokuoti savo mokėjimo kortelę minėtuoju laikotarpiu – turėtumėte kreiptis į banką telefonu.

Verta pastebėti, jog „Luminor“ techninius darbus vykdo itin dažnai ir tai jau ne pirmas kartas, kuomet banko klientai susiduria su įvairiais nepatogumais. Įvairūs techniniai darbai per pastarąjį mėnesį buvo atliekami jau kelis kartus.

Bankas perspėja ir apie sukčius, kurie atakuoja banko klientus

„Luminor“ bankas perspėja klientus apie padažnėjusias atakas finansinių sukčių, apsimetančių banko arba kitų institucijų darbuotojais. Jie telefonu įtikina gyventojus apie neva kriminaliniais tikslais naudojamas žmonių banko sąskaitas, ir, išvilioję gyvenamosios vietos adresą, atvyksta į namus pasiimti banko kortelės bei prisijungimo duomenų.

„Luminor“ banko sukčiavimo rizikos valdymo skyriaus vadovas Linas Sadeckas sako, kad pastarąsias kelias savaites bankų klientai susiduria su sukčių atakomis, kurių galutinis tikslas – išvilioti banko korteles ir jomis pasinaudoti.

„Gyventojams paskambina rusiškai šnekantys asmenys, kurie prisistato „Luminor“ arba kito banko atstovais. Jie įtikina gyventojus vienu iš kelių galimų atvejų – arba kad jų banko sąskaitos ar kitos paskyros neva yra naudojamos nusikaltėlių, arba kad jų mokėjimo kortelė nebegalioja ir ją reikia kuo skubiau atnaujinti, arba kitais panašiais būdais daro asmeniui spaudimą“, – sako L. Sadeckas.

Sukčiai siekia pasirodyti „gelbėtojais“ ir taip įgyti potencialių aukų pasitikėjimą, pavyzdžiui, įvardydami, kad tik vartotojas gali padėti tyrimui perduodamas savo konfidencialius duomenis ar net grynuosius pinigus tariamam teisėsaugos atstovui.

1 komentarų

Algis

Šaraškino kontora - nėra tokio mėnesio (netgi savaitės) kad pas juos kas nors nestrigtų ir pagride kaltina IT įmonę, kuri tipo juos aptarnauja...

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas