„Swedbank“ klientai šias naujienas pasitiks trankiais plojimais: bankas paskelbė karščiausias šių metų naujienas, sužinokite, kas čia vyksta

Pranešimas spaudai

2024-06-04, 17:54

4 komentarai (-ų)

Apsipirkimas internetu tampa vis populiaresnis – daugelis renkasi galimybę peržiūrėti norimas prekes savo kompiuteryje ar telefone, palyginti kainas skirtingose parduotuvėse ir tuomet tiesiog užsisakyti su pristatymu į namus. Tai leidžia rasti pigiausią opciją, o taip pat ir sutaupyti nemažai laiko.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Swedbank“ klientai šias naujienas pasitiks trankiais plojimais: bankas paskelbė karščiausias šių metų naujienas, sužinokite, kas čia vyksta

Naujos banko kortelės aktyvavimas kartais gali būti labai erzinanti procedūra. „Swedbank“ kortelių turėtojai, aktyvavimo procesą galėjo atlikti tik prisijungus prie banko išmaniosios programėlės arba interneto banko. Tačiau dabar pristatomas naujas būdas.

„Swedbank“ praneša, jog aktyvuoti atnaujintą debeto kortelę klientai nuo šiol gali pirmojo apsipirkimo fizinėje parduotuvėje metu arba bet kuriame pasaulio bankomate. Tai reiškia, kad jums nebereikės jungti prie programėlės ar interneto banko.

Skelbiama, jog aktyvuojant atnaujintą kortelę fizinėje parduotuvėje tereikės ja pasinaudoti atsiskaitant už prekes – įstatyti kortelę į atsiskaitymo terminalą ir suvesti kortelės PIN kodą.

Naują „Swedbank“ mokėjimo kortelę aktyvuoti bankomate bus galima atliekant bet kokią finansinę operaciją, pavyzdžiui, išimant/įmokant grynuosius pinigus ar tiesiog pažiūrint sąskaitos likutį.

Bankas primena ir tai, kad kortelę ir toliau bus galima aktyvuoti prisijungus prie „Swedbank“ išmaniosios programėlės ar interneto banko.

„Swedbank“ pristato naują bankomatų funkciją: bekontaktes operacijas

Neseniai buvo paskelbta ir tai, jog „Swedbank“ bankomatuose pradedamas diegti naujas funkcionalumas leis pinigines operacijas atlikti greičiau ir patogiau – neįdėjus kortelės, taip pat su turimais išmaniaisiais įrenginiais.

Operacijų saugumą užtikrins tai, kad, pridėję kortelę prie bankomato, klientai ir toliau turės įvesti kortelės PIN kodą. Funkcionalumas bankomatų tinkle bus diegiamas palaipsniui, o klientus apie šio funkcionalumą veikimą bankomate informuos žalios spalvos kortelių skaitytuvo ikonėlė ir užsklanda ekrane.

„Daugelis šalies gyventojų jau įprato ir pamėgo bekontakčio atsiskaitymo kortele būdą prekybos ir paslaugų vietose – jie šiuo metu sudaro apie 74 proc. visų atsiskaitymų ir apie 57 proc. apyvartos. Tikimės, kad nauja funkcija leis dar patogiau atlikti operacijas ir bankomatuose. Ši naujovė dar daugiau patogumo suteiks ir tiems klientams, kurie savo kortelę yra susieję su telefonu ar kitu išmaniuoju įrenginiu ir fizinę kortelę ne visuomet su savimi nešiojasi“, – sako „Swedbank“ Klientų aptarnavimo tarnybos vadovė Jūratė Gumuliauskienė.

Klientams, kurie naudos įprastą mokėjimo kortelę, „Swedbank“ bankomatuose įdiegta nauja bekontaktė funkcija leis išimti lėšas, jas įmokėti į sąskaitą ir patikrinti sąskaitos likutį fiziškai neįdėjus mokėjimo kortelės į bankomatą – užteks ją priliesti prie specialaus laukelio su žalia bekontakčio nuskaitymo piktograma, kurį bus galima rasti šalia klaviatūros.

Pasinaudoti bekontakčiu identifikavimo būdu bankomate bus galima ir naudojant e. piniginę, esančią telefone ar kitame išmaniajame įrenginyje. Su išmaniuoju įrenginiu iš bankomato bus galima tik išimti pinigų bei pasitikrinti sąskaitos likutį.

Nauja bekontakčio identifikavimo funkcija „Swedbank“ bankomatuose bus diegiama palaipsniui. Planuojama, kad bekontaktes operacijas iki 2024 m. pabaigos bus galima atlikti 9 iš 10-ies „Swedbank“ tinklo bankomatų, o 2025 m. visi „Swedbank“ bankomatai turės šį funkcionalumą.

Svarbiausia kortelių informacija – išmanioje programėlėje

Niekam ne paslaptis, jog bene didžiausia problema yra atsiskaitymas internetinėse parduotuvėse. Norint atsiskaityti už pirkinius internetu, kartais tenka suvesti mokėjimo kortelės duomenis – jos kodą, galiojimo datą bei CVC/CVC2 kodą. Tuomet tenka ieškoti banko kortelės.

Nuo šiol šiuos duomenis „Swedbank“ klientai gali rasti savo išmaniojoje programėlėje. Šią mokėjimo kortelės informaciją programėlėje gali matyti „Android“ ir „iOS“ vartotojai. Tai leis pamiršti savo bankinės kortelės paieškas, o viskas ko reikia – tai aplikacija. Tolimesni veiksmai ganėtinai paprasti.

Norint sužinoti svarbiausius „Swedbank“ banko kortelės duomenis, jums reikia:


  1. Prisijungti prie išmaniosios programėlės.
  2. Pasirinkti skirtuką „Kortelės“.
  3. Jame spustelti „Kortelės duomenys“.

Kiekvienas prašymas pateikti mokėjimo kortelės duomenis bus rodomas po prisijungimo su „Smart-ID“ PIN2 kodu. Kortelės duomenys bus rodomi 45 sekundes – taip siekiama sumažinti riziką, kad šios informacijos nepastebėtų pašaliniai asmenys.

Jei per 45 sekundes nespėjama nukopijuoti kortelės numerio, funkcija galima pasinaudoti neribotą kiekį kartų, kiekvieną kartą suvedant „Smart-ID“ PIN2 kodą.

4 komentarų

SIGITAS

Silpnas, abejonių sukeliantis ir neitikinantis rašinėlis. Man neatrodo, kad tai tikra iš banko žinutė. Būkite atsargūs ir atidūs.

MODESTAS

PROceduros procedūros juk žmogui reike nprocedūro s.toks čia ir plojimas greičiau aš armonikėle pagrosių...

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas