„Telia“ fiksuoja puikius finansinius rodiklius: pirmojo šių metų pusmečio metu grynasis pelnas augo 14,4 proc.

Pranešimas spaudai

2024-07-20, 10:54

0 komentarų

IT ir mobiliojo ryšio paslaugų segmentai pirmąjį 2024 metų pusmetį augino telekomunikacijų bendrovės „Telia Lietuva“ pajamas ir pelną. Lyginant su pirmuoju praėjusių metų pusmečiu, bendrovės pajamos didėjo 3,5 proc. ir siekė 238,5 mln. eurų.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Telia“ fiksuoja puikius finansinius rodiklius: pirmojo šių metų pusmečio metu grynasis pelnas augo 14,4 proc.

Įmonė fiksavo 6,8 proc. EBITDA pelno, neįskaičiavus vienkartinių sąnaudų, augimą ir 14,4 proc. grynojo pelno augimą. Atitinkamai pirmąjį metų pusmetį „Telia Lietuva“ EBITDA be vienkartinių sąnaudų siekė 88,7 mln. eurų, o grynasis pelnas – 36,4 mln. eurų.

Antrąjį šių metų ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, „Telia Lietuva“ pajamos augo 5,7 proc., EBITDA pelnas, neįskaičiavus vienkartinių sąnaudų, 7,5 proc., o grynasis pelnas – 17,1 procento. Iš viso per antrąjį metų ketvirtį bendrovė gavo 119,5 mln. eurų pajamų ir uždirbo 18,3 mln. eurų grynojo pelno. Bendrovės EBITDA be vienkartinių sąnaudų siekė 44,7 mln. eurų.

Labiausiai prie įmonės pajamų augimo pirmąjį metų pusmetį prisidėjo spartus IT paslaugų ir mobiliojo ryšio paslaugų pardavimų augimas. Lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, „Telia Lietuva“ 2024 m. pirmojo pusmečio pajamos iš IT paslaugų augo 13,6 proc., o iš mažmeninio mobiliojo ryšio – 11,4 procento.

„Pastaruosius keletą metų aktyviai plėtota 5G infrastruktūra ir didžiausios Lietuvoje investicijos į ją neabejotinai duoda rezultatus. Per pirmąjį šių metų pusmetį, lyginant su atitinkamu laikotarpiu pernai, mobiliųjų duomenų perdavimo apimtys „Telia“ tinkle išaugo 38 proc., o visą Lietuvą aprėpiančiame mūsų 5G tinkle – net 2,8 karto. Vien per antrąjį metų ketvirtį mūsų mobiliojo ryšio abonentų ratas prasiplėtė 29 tūkst. naujų vartotojų. Tai atsispindi ir įmonės finansiniuose rezultatuose“, – sako bendrovės „Telia Lietuva“ vadovė Giedrė Kaminskaitė-Salters.

Anot G. Kaminskaitės-Salters, vienu iš pagrindinių „Telia Lietuva“ augimo variklių taip pat išlieka įmonės kompetencijos ir patirtis IT paslaugų segmente. Bendrovei patikimi didelės apimties kompleksiški IT projektai, kuriuos Lietuvoje įgyvendinti gali nedaugelis kitų įmonių. Vienas tokių – bendrovės su partneriais antrąjį šių metų ketvirtį užbaigtas 12 mln. eurų vertės duomenų perdavimo tinklo (WAN) bendrovei „Lietuvos geležinkeliai“ diegimo projektas. Jis iš viso truko dvejus metus ir apėmė tiek infrastruktūros atnaujinimo, tiek tinklo valdymo sistemų diegimo ir paslaugų perkėlimo į atnaujintą tinklą aspektus.

„Turime visas reikiamas priemones būti pirmuoju verslo pasirinkimu užtikrinant patikimą IT sistemų diegimą ir priežiūrą įvairaus dydžio įmonėms. Daug investuojame į verslui šiandien vienus svarbiausių aspektų – IT saugumą ir tvarumą, o tai didina mūsų paslaugų patrauklumą ir paklausą. Per pastaruosius keletą metų investavom į pažangius kibernetinių grėsmių aptikimo ir tinklų apsaugos sprendimus, o šios pastangos buvo įvertintos itin aukštu tarptautinės reitingavimo sistemos „RiskRecon“ mums suteiktu kibernetinio saugumo reitingu, kuris siekia 9,7 iš 10“, – pažymi G. Kaminskaitė-Salters.

Siekdama pagerinti klientų aptarnavimą bendrovė užbaigė didžiosios dalies jų perkėlimą į naują pažangią santykių su klientais valdymo (CRM) sistemą. Be to, laikydamasi savo tvarumo įsipareigojimų ir skatindama žiedinę ekonomiką bendrovė paleido naudotų mobiliųjų įrenginių supirkimo sistemą. Ir toliau buvo tęsiama bendrovės parama Ukrainai. Specialių mobiliojo ryšio tarifų tarp Lietuvos ir Ukrainos galiojimas pratęstas mažiausiai iki metų pabaigos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas