„Android“ telefonų savininkai turėtų pasiruošti: jų pamėgta programėlė įgaus pokyčius, kurie įkvėpti pagrindinių konkurentų

Tomas Eidukevičius

2023-06-30, 08:40

0 komentarų

„WhatsApp“, skirta „Android“, naujausiose beta versijose pakeitė savo dizainą. Atrodo, kad ji semiasi įkvėpimo iš savo „iOS“ atitikmens. Vienas pastebimų atnaujinimų yra apatinės naršymo juostos įvedimas, priartinantis ją prie „iOS“ versijos.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Android“ telefonų savininkai turėtų pasiruošti: jų pamėgta programėlė įgaus pokyčius, kurie įkvėpti pagrindinių konkurentų

Kitas bandomas pakeitimas yra perkurtas pranešimų kontekstinis meniu. Tai netgi labiau suderins jį su „iOS“ atitikmeniu. Šie atnaujinimai parodo „WhatsApp“ tikslą pasiūlyti nuoseklią vartotojo patirtį įvairiose platformose. Šį sprendimą greičiausiai lėmė poreikis konkuruoti su kitomis populiariomis pranešimų siuntimo programomis. Be to, atrodo, kad viršutinė „Android“ programos juosta taip pat visiškai keičiama. Šiuo metu „Meta“ deda pastangas, kad pagerintų bendrą „WhatsApp“ išvaizdą ir funkcionalumą.

Remiantis „WABetaInfo“ pranešimais, naujausiuose „WhatsApp for Android“ beta versijose (2.23.13.16 ir 2.23.13.17 versijos) yra užuominų apie galimus programos viršutinės juostos pakeitimus. Šie pakeitimai apima eksperimentavimą su balta veiksmų juosta, skirta „WhatsApp“ sąsajai.

Tačiau svarbu pažymėti, kad šio vartotojo sąsajos pertvarkymo šiuo metu beta versijos bandytojai ar naudotojai negali pasiekti. Panašu, kad „WhatsApp“ vis dar yra testavimo etape ir bus tęsiami tolesni darbai prieš bet kokį oficialų išleidimą.

Kaip pabrėžė programėlių stebėjimo svetainė, išjungus tamsiąją temą, „WhatsApp“ tampa matoma balta veiksmų juosta. Šiuo pakeitimu siekiama sukurti nuoseklumą tarp programos viršutinės juostos ir likusios vartotojo sąsajos. Suderindama su „Google Material Design 3“ gairėmis, „WhatsApp“ stengiasi išlaikyti darnią vizualinę patirtį savo vartotojams. Verta paminėti, kad šie atnaujinimai vis dar yra testavimo etape ir gali būti toliau tobulinami, kol visi vartotojai galės jais mėgautis.

„WABetaInfo“ taip pat nurodė, kad naujausioje „WhatsApp“ „Android“ beta versijoje bus tamsesnė juosta. Šis naujas atnaujinimas taip pat kuriamas. Dabartinėje programos versijoje viršutinė juosta rodoma šviesesniu atspalviu, palyginti su likusia vartotojo sąsaja, kai telefonas veikia tamsiuoju režimu. Tačiau būsimame atnaujinime „WhatsApp“ gali pateikti tamsesnį antraštės atspalvį, panašų į „iOS“ versijos dizainą.

Šis pakeitimas dar labiau padidintų „WhatsApp“ „Android“ ir „iOS“ versijų nuoseklumą. Jis ir toliau suteiks vieningą patirtį skirtingų platformų naudotojams. Svarbu pažymėti, kad šios funkcijos vis dar kuriamos, tad bendrovė gali atlikti tolesnius pakeitimus prieš oficialų išleidimą.

Kaip visi žinome, „WhatsApp“, skirta „Android“, nuo jos paleidimo 2009 m. patyrė keletą pakeitimų, tačiau nedaug jų buvo susiję su vartotojo sąsaja. Nors „iOS“ versija buvo paleista šiek tiek pavėluotai, jos vartotojo sąsaja visada buvo patogesnė nei „Android“ versijoje. Dėl šių pakeitimų taps patogiau naudotis programėle „Android“ įrenginiuose.

Bendrovės pastangos pasiūlyti vieningas vartotojo sąsajas visose platformose tikrai yra žingsnis teisinga kryptimi. Kitos konkuruojančios pranešimų siuntimo programos daro tą patį, tad kodėl gi to nepadarius ir „WhatsApp“?

Šiuo metu šie naujausi atnaujinimai išleidžiami beta versijos bandytojams per „Google Play“ beta programą, tačiau dauguma funkcijų vis dar kuriamos, todėl ne visi beta versijos bandytojai greitai galės išbandyti naują sąsają. Artimiausiomis dienomis bendrovė išplės beta versijos testavimą kitiems vartotojams. Kai įmonė baigs išbandyti funkciją, netrukus visuose įrenginiuose pamatysime tą pačią „WhatsApp“ vartotojo sąsają.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas