Elektroninėms sąskaitoms pažangesnėje sistemoje pateikti – nemokama priemonė, pakeis iki šiol veikiančią informacinę sistemą

Pranešimas spaudai

2024-07-03, 16:34

0 komentarų

Jau nuo šių metų liepos 1 d. pradedama pereiti prie pažangesnės SABIS sistemos, kuria lengviau ir paprasčiau bus teikiamos ir gaunamos viešojo sektoriaus, verslo ir kitų perkančiųjų organizacijų elektroninės sąskaitos.

Prasidėjo mega „Aliexpress“ išpardavimai – visą svarbiausią informaciją rasite paspaudę čia.
Elektroninėms sąskaitoms pažangesnėje sistemoje pateikti – nemokama priemonė, pakeis iki šiol veikiančią informacinę sistemą

SABIS pakeis dabar veikiančią informacinę sistemą „E. sąskaita“. Verslui prisitaikyti prie šių pokyčių padės Ekonomikos ir inovacijų ministerijos iniciatyva sukurta „Euroconnector“ priemonė.

„Šia priemone verslas galės naudotis nemokamai. Tai sudarys galimybę patogiau keistis sąskaitomis ne tik su Lietuvos, bet ir su kitų Europos Sąjungos šalių valstybinėmis institucijomis ir verslo įmonėmis“, – sako ekonomikos ir inovacijų viceministrė Erika Kuročkina.

„Euroconnector“ priemonė yra lengvai prieinama ir įsidiegiama į įmonių apskaitos sistemas. Šis technologinis sprendimas leis paprasčiau siųsti, gauti ir apdoroti elektronines sąskaitas faktūras pagal Europos elektroninių sąskaitų faktūrų standartą.

Šiuo metu Europos Sąjungoje (ES) pereinama prie bendrų elektroninių sąskaitų, todėl naujojoje SABIS sistemoje teikiamos sąskaitos atitiks Europos elektroninių sąskaitų faktūrų (angl. „e-Invoicing“) standartą.

Atsižvelgiant į sistemos „E. sąskaita“ vartotojų prašymus ir siekiant užtikrinti geresnį pasirengimą naudoti SABIS, numatomas pereinamasis laikotarpis nuo liepos 1 d. iki rugpjūčio 31 dienos. Vartotojai galės prie SABIS pereiti palaipsniui ir papildomą laiką lygiagrečiai naudoti sistemą „E. sąskaita“. Visiškai eksploatuoti SABIS bus pradėta š. m. rugsėjo 1 d., o sistema „E. sąskaita“ bus nebepasiekiama nuo š. m. rugpjūčio 30 dienos.

Elektroninių sąskaitų faktūrų mainų priemonės „Euroconnector“ sukūrimas finansuotas pagal ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą „Naujos kartos Lietuva", finansuojamą Europos Sąjungos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės „NextGenerationEU“ lėšomis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas