Europos Sąjunga nusitaikė į lietuvių pamėgtą internetinę parduotuvę: atliekamas tyrimas prieš „Aliexpress“, sužinokite, kas čia vyksta

TopCom.lt

2024-03-20, 07:15

0 komentarų

Šiais laikais internete gali rasti pačių įvairiausių dalykų. Daugelis mūsų internetu perką ne tik maisto produktus, bet ir elektroniką. Niekam ne paslaptis, jog kiniškos parduotuvės dažnai siūlo žemesnę kainą nei Lietuvos pardavėjai.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Europos Sąjunga nusitaikė į lietuvių pamėgtą internetinę parduotuvę: atliekamas tyrimas prieš „Aliexpress“, sužinokite, kas čia vyksta

Europos Komisija ketvirtadienį paskelbė pradėsianti oficialų tyrimą dėl Kinijos technologijų milžinei „Alibaba“ priklausančios tarptautinės elektroninės prekybos svetainės „AliExpress“. Europos institucijos ketina patikrinti, ar platforma atitinka Skaitmeninių paslaugų įstatymo (DSA) reikalavimus.

Tyrime daugiausia dėmesio bus skiriama tam, ar „AliExpress“ platforma nepažeidžia DSA reikalavimų „srityse, susijusiose su rizikos valdymu ir mažinimu, turinio moderavimu ir vidiniu skundų mechanizmu, reklamos ir rekomendacijų sistemų skaidrumu, pardavėjo sekimu ir tyrėjų prieiga prie duomenų“, – teigiama pranešime. Europos Komisija (EK).

Visų pirma, EK nagrinės, ar buvo nepakankamai įgyvendinamos pačios „AliExpress“ paslaugų teikimo sąlygos, kurios draudžia siūlyti įvairius produktus, kurie kelia pavojų vartotojų sveikatai, įskaitant padirbtus vaistus. Taip pat bus ieškoma galimų DSA pažeidimų, dėl kurių nepilnamečiai galėtų pasiekti pornografinę medžiagą, kuri, kaip manoma, vis dar skelbiama platformoje.

Be to, EK peržiūrės, kaip „AliExpress“ rekomenduoja produktus vartotojams ir ar platforma atitinka taisyklę, kad joje pateiktoje sąrašų saugykloje galima ieškoti.

Tai jau trečias EK tyrimas dėl DSA atitikties. Anksčiau panašus tyrimas buvo atliktas prieš „TikTok“ ir socialinės žiniasklaidos platformą X.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas