Galite likti ne tik be feisbuko paskyros, bet ir be pinigų: Lietuvoje plinta itin pavojingas failas, kurio jokiais būdais negalima atidaryti!

Lukas Snarskis

2023-03-10, 07:20 (atnaujinta 2023-03-10, 09:32)

1 komentaras

Internetiniai sukčiai su kiekvienais metais tampa vis išradingesni, tačiau nevengia ir naudoti senus triukus. Įvairūs pavojai virtualioje erdvėje tyko nuolatos, tačiau tikrai ne visiems pavyksta to išvengti. Dabar lietuviai ir vėl susidūrė su masiniu bandymu apgauti.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Galite likti ne tik be feisbuko paskyros, bet ir be pinigų: Lietuvoje plinta itin pavojingas failas, kurio jokiais būdais negalima atidaryti!

Lietuvoje ir vėl bandoma pasisavinti patiklių žmonių asmeninius duomenis, įskaitant ir prisijungimus į įvairiausias paskyras. Kaip praneša Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC), šalyje plinta kenksmingu programiniu kodu užkrėstas failas, kuris atkeliauja į aukų pašto dėžutes.

Remiantis NKSC pateikiama informacija, aukos gauna elektroninį laišką, kuris turi prisegtą .zip formato archyvą su „3518630.zip“ ar panašiu pavadinimu.

„Lietuvoje plinta kenksmingu programiniu kodu užkrėstas failas. Žalingas programinis kodas buvo patalpintas į .zip formato archyvą „3518630.zip“ (pavadinimas gali keistis), el. laiško siuntėjas [vilmantasramanauskas@inbox.lt], [a.telmentas@takas.lt] (arba panašus), el. laiško antraštė „FW: Techniniai brėžiniai“ (arba panaši)“, - rašoma NKSC feisbuko paskyroje.

Nesunku nuspėti, jog tokiame faile – piktybinis kodas, kuris pasisavina visus vartotojo slaptažodžius – pradedant socialiniais tinklais ir baigiant daug jautresnėmis paskyromis, pavyzdžiui, bankų prisijungimo duomenimis ir pan.

„Žalingas programinis kodas iš galinio įrenginio (kompiuterio) interneto naršyklių nuskaito visus išsaugotus prisijungimo vardus ir slaptažodžius. Jei atsidarėte ir pasileidote failą, rekomenduojame kuo greičiau identifikuoti galinį įrenginį, atjungti galinį įrenginį nuo tinklo, pašalinti žalingą programinį kodą ir kuo greičiau pakeisti visų paskyrų slaptažodžius“,- perspėja NKSC.

Jeigu jau atidarėte aukščiau minimą archyvą – rekomenduojame nedelsiant atjungti savo kompiuterį nuo interneto ir pasirūpinti, kad piktybinis kodas būtų pašalintas iš jūsų kompiuterio. Taip pat, privalu pasikeisti visų savo turimų paskyrų slaptažodžius.

1 komentarų

Viktoras

Kiek kartų bandė per fb i tik tok išvilioti pinigų ,nulis gavosi ,visiokiu variantų net dovana iš išpirkti per kurjerių i s tipo Malzijos žiedą už 1000 dol.jau sėdi kurjeris lektuve duo bus Vilniuje,ką sukčius nežino geografijos norit iš Malaizijos atskristi su persedimais pora parų tektų Vilnių pasiekti.taip skubių.darbe susipykau su viena darbuotoja tau reikia vyk i oro uostą ir isspirk,ką moterišką galva netvarkojr žiūriu ,geriau goegrafija išmoko kita kas nupirko ir. Raginama turi pats sumokėti kurjrui,buvo palieku palikimą kad valdžiai netektų i jūsų sąskaitą pervesiiu.atrado durneliu galėjau duoti sąskaitą kuria nesinaudoju , bet užblokavau be dabar latvai siūlo kreditus,,tiesai atsakau mano kapą iškasti turesit kad atgauti 📍 pinigus,kita rūšis atvyk į Portugaliją ar Ispaniją turiu prašmatnius namus galėsi gyventi ...žinau užblokavo sąskaitą ,visi gero gutbai,net lietuvis norėjo parduoti savo mašiną metalo laužas,kam man ji jei vairuoti nemoku ir TT.o jis kiša savo laužą,,parašiau tel nr jo tyla .patikrinti Bloką uzdriaus ramu,tik įsivėlė u pinkles godus žmonės nori greit praturtėti galvoja o pasekmės negalvoja..

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas