„Google Chrome“ ir toliau išlieka populiariausia naršykle tiek kompiuteriuose, tiek ir telefonuose, konkurentai neturi jokių šansų

Lukas Snarskis

2024-07-12, 10:55 (atnaujinta 2024-07-12, 23:36)

0 komentarų

Kalbant apie kompiuterių naršykles, pirmiausia reikėtų pradėti nuo „Internet Explorer“, kuri dažnai buvo vadinama naršykle, kuri skirta atsisiųsti kitas interneto naršykles. Dabar ji jau yra iškeliavusi į užmarštį, o populiariausia naršykle jau ne vienerius metus yra „Google“ produktas.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Google Chrome“ ir toliau išlieka populiariausia naršykle tiek kompiuteriuose, tiek ir telefonuose, konkurentai neturi jokių šansų

Pasirodžiusi birželio mėnesio statistika atskleidžia, jog „Google“ sukurta ir plėtojama „Chrome“ naršyklė ir toliau išlieka pačia populiariausia. Kalbant apie kompiuteriuose naudojamas interneto naršykles, „Google Chrome“ užima 64,69 proc. rinkos ir yra įsitvirtinusi pirmoje pozicijoje.

Antroje vietoje rikiuojasi „Microsoft Edge“, kuri sudaro 13,36 proc. rinkos, o trejetuką užbaigia „Apple Safari“, kuri veikia tos šios bendrovės įrenginiuose, su 8,99 proc. Ketvirtoje pozicijoje randame „Firefox“ su 6,53 proc., o penketuko pabaigoje – „Opera“, kuriai atiteko 2,91 proc. rinkos.

Kalbant apie interneto naršykles išmaniuose įrenginiuose – čia taip pat fiksuojama absoliuti „Google“ sukurto produkto lyderystė. „Chrome“ turi 66,98 proc. rinkos ir gerokai lenkia visus savo konkurentus. Birželio mėnesio duomenimis, antroje vietoje randame „Safari“ su 22,81 proc. rinkos, o trejetuką užbaigia „Samsung Internet“ su 4,26 proc.

Tarp penkių populiariausių interneto naršyklių telefonams rasime ir „Opera“ bei „UC Browser“, kurios užima atitinkamai 1,90 ir 1,59 proc. rinkos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas