„Google Drive“ programėlė sulaukė svarbaus atnaujinimo: nuo šiol galėsite apriboti prieigą prie pasirinktų katalogų, tačiau šią galimybę išbandyti gali dar ne visi

Lina Snarskienė

2024-09-18, 09:00

0 komentarų

Daugiau kaip milijardas interneto vartotojų svarbius failus kaupia „Google Drive“ saugykloje. Čia mes laikome įvairiausias nuotraukas, vaizdo įrašas, įvairius dokumentus bei daugybę kitokių failų.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
„Google Drive“ programėlė sulaukė svarbaus atnaujinimo: nuo šiol galėsite apriboti prieigą prie pasirinktų katalogų, tačiau šią galimybę išbandyti gali dar ne visi

Šią savaitę „Google“ paskelbė, kad jos programėlė „Drive“ sulaukia svarbaus atnaujinimo, kuriame atsiranda galimybė apriboti prieigą prie aplankų. Paprastai „Google“ atskleidžia naujus savo programėlių pakeitimus, kai šie pakeitimai įdiegiami visiems, tačiau panašu, kad tai yra išimtis.

Šis konkretus atnaujinimas pateikiamas kaip beta versija, tačiau jį vis dar gali pasiekti „Google Drive“ valdantys administratoriai. Tačiau ką tiksliai šis atnaujinimas daro? Pasak JAV gigantės naujausia „Drive“ versija leidžia bendrojo disko valdytojams apriboti aplankus konkretiems disko naudotojams.

Naujoji funkcija skirta suteikti bendrųjų diskų valdytojams daugiau lankstumo, kai reikia išlaikyti svarbų turinį viename diske, kartu apribojant prieigą prie bendrųjų aplankų, kuriuose gali būti konfidencialios informacijos.

Atnaujinus versiją, administratoriai gali apriboti prieigą prie konkrečių aplankų. Aplankus su „ribota prieiga“ gali atidaryti tik tie žmonės, kurie buvo tiesiogiai prie jų pridėti. Tai reiškia, kad „Google Drive“ naudotojai, turintys bendrąją prieigą prie bendrojo disko ar bendrojo aplanko, galės matyti „Drive“ aplanke apribotą aplanką, bet negalės jo atidaryti.

Kaip minėta anksčiau, ši funkcija prieinama tik beta versijoje. Tačiau administratoriai, norintys pradėti ja naudotis, kol ji dar nepasiekė nuolatinės būsenos, gali pasinaudoti „Google“ pateikta forma, kad išreikštų susidomėjimą beta versija.

Kompanijos atstovai teigia, kad visi reikalavimus atitinkantys klientai gaus patvirtinimą el. paštu prieš įjungiant funkciją jų nurodytame domene. Paieškos milžinė domenus į programą pradės priimti artimiausiomis savaitėmis.

Taip pat verta paminėti, kad aplankai su ribota prieiga yra prieinami tiek bendruosiuose diskuose, tiek „My disc“. Tai reiškia, kad bendrųjų diskų valdytojai visada galės pasiekti ribotos prieigos aplankus, o aplankų savininkai visada galės pasiekti ribotos prieigos aplankus savo „My disc“ paskyroje.

Šią funkciją gali naudoti „Google Workspace“ klientai, turintys „Business Standard“ / „Plus“, „Enterprise Standard“ / „Plus“, „Essentials Starter“ / „Enterprise Essentials“ / „Enterprise Essentials Plus“, „Education Fundamentals“ / „Standard“ / „Plus“ / „Teaching & Learning“ atnaujinimą ir ne pelno siekiančios organizacijos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas