„Google“ susiduria su rimtomis problemomis: sutriko „Google Drive“ platforma, pasipylė vartotojų skundai dėl pradingusių failų

Lukas Snarskis

2023-11-27, 19:25 (atnaujinta 2023-11-28, 10:00)

5 komentarai (-ų)

Daugiau kaip milijardas interneto vartotojų svarbius failus kaupia „Google Drive“ saugykloje. Čia mes laikome įvairiausias nuotraukas, vaizdo įrašas, įvairius dokumentus bei daugybę kitokių failų.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Google“ susiduria su rimtomis problemomis: sutriko „Google Drive“ platforma, pasipylė vartotojų skundai dėl pradingusių failų

„Google“ sukurta ir daugybės žmonių naudojama platforma susiduria su problemomis. Internete pasirodė pranešimai, kuriuose teigiama, jog „Google Drive“ susiduria su techniniais sutrikimais, kurie daro įtakos vartotojų saugomiems failams. Įvairiuose kanaluose skelbiama apie pradingusius dokumentus arba prarastą prieigą prie failų.

Kai kurie vartotojai pastebėjo, jog iš „Google Drive“ saugyklos dingo visi failai, kurie buvo įkelti vėliau nei šių metų gegužė. Tokią informaciją patvirtina ir portalas „Android Police“. Teigiama, kad vėliau nei 2023 metų gegužę įkeltų failų negalima rasti nei tarp katalogų, nei šiukšliadėžėje nei kitose „Google Drive“ saugyklos vietose.

Analogišką informaciją patvirtino ne vienas „Google Drive“ naudotojas. Jie taip pat pažymi, kad dingę katalogai ar failai nebuvo pasidalinti su kitais vartotojais. Vienas naudotojas pranešė praradęs itin svarbius failus, o kitas teigė, kad galėjo matyti tik kai kurių failų aplankus ir pakatalogius, bet ne pačius failus.

Tiksli tokių „Google Drive“ sutrikimų priežastis kol kas nėra žinoma. Taip pat išlieka neaišku, ar ji susijusi su žiniatinklio versija, programa ar kompiuteriuose sinchronizuotais aplankais. Vartotojams patariama patikrinti visas galimas vietas, kuriose gali būti pasiekiami jų failai.

„Google“ šios problemos nepripažįsta, tačiau kai kurie vartotojai praneša, jog su jais asmeniškai susisiekė „Google“ pagalbos centro darbuotojai. Failus praradusiems asmenims rekomenduojama nedaryti jokių pakeitimų, kol „Drive“ technikai atliks tyrimą. Teigiama, kad nukentėję vartotojai primygtinai prašomi nedaryti absoliučiai jokių pokyčių.

Duomenų praradimas gali būti itin opi problema, ypatingai įmonėms arba tiems asmenims, kurie saugykloje laiko itin svarbius dokumentus. Tokios problemos kaip ši visada yra geras priminimas, kad, nepaisant visko, reikia kurti atsargines svarbių duomenų kopijas, net jei jie saugomi tokiose platformose kaip „Google Drive“.

5 komentarų

dav

sakote nepatikima bet didziausios pasaulio kompanijos pas juos laimo failus tai kad lietuvos kaimas gali buti ramus viskas ten patikima

Dalius

Čia matyt surišta su komercija kuria pradėjo taikyti Google drive už failu didesnį kiekį. Plius su gazdinančiais pranešimais naikins gmail paskyras. Panašu google drive konkrečiai tampa nepatikima platforma.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas