JAV nuogąstavimai dėl šnipinėjimo pasitvirtino? „TikTok“ atleido keturis darbuotojus, kurie šiurkščiai pažeidė bendrovės taisykles

Arnas Balčiūnas

2022-12-24, 12:38 (atnaujinta 2023-01-23, 14:55)

0 komentarų

Kinijos kompanijos „ByteDance“ valdomas socialinis tinklas „TikTok“ nuolat atsiduria po įvairių institucijų padidinamuoju stiklu. Daugelis nuogąstauja dėl galimo šnipinėjimo bei neužtikrintos vartotojų duomenų apsaugos, o naujausia informacija tokias kalbas tik dar labiau paaštrins.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
JAV nuogąstavimai dėl šnipinėjimo pasitvirtino? „TikTok“ atleido keturis darbuotojus, kurie šiurkščiai pažeidė bendrovės taisykles

Socialinę platformą „TikTok“ valdoma bendrovė išplatino pranešimą, kuriame pranešė, jog atleido keturis savo darbuotojus, kurie šiurkščiai pažeidė bendrovės vidaus taisykles. „ByteDance“ pripažino, jog minimi darbuotojai slapta pasinaudojo prieiga prie dviejų JAV žurnalistų duomenų.

Pranešama, kad nuo tokios „TikTok“ darbuotojų saviveiklos nukentėjo žurnalistas ir „BuzzFeed News“, o antrasis asmuo dirbo su „Financial Times“. Iš keturių atleistų žmonių du buvo Jungtinėse Valstijose ir du Kinijoje. „ByteDance“ atstovas atskleidė, kad tai buvo tyčinės buvusių darbuotojų pastangos šnipinėti žurnalistus. Tokie veiksmai šiurkščiai pažeidė bendrovės vidaus politiką, todėl buvo imtasi būtinų veiksmų.

Tokie buvusių „TikTok“ darbuotojų veiksmai tikrai nepadės Kinijos bendrovei ateityje. Dar visai neseniai kinų programa buvo stebima Vašingtono įstatymų leidėjų ir Bideno administracijos dėl saugumo grėsmių, kurios kyla dėl JAV vartotojų duomenų.

Verta paminėti ir tai, jog JAV jau netrukus turėtų būti priimtas įstatymas, kuris draustų vyriausybėje dirbantiems asmenims parsisiųsti ir naudotis „TikTok“ programėle. Pagrindinė to priežastis – galimas pavojus JAV nacionaliniam saugumui. Net keliolika valdytojų apribojo valstybės tarnautojų galimybę teikti vaizdo įrašų prieglobos paslaugą valstybei priklausančiuose įrenginiuose.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas