Kremliaus beprotybei nėra absoliučiai jokių ribų: jaunuolis nuteistas kalėti, to priežastis nustebins net ir visko mačiusius

Tomas Eidukevičius

2024-03-10, 16:55 (atnaujinta 2024-03-10, 19:50)

7 komentarai (-ų)

Žmogaus teisių grupės praėjusiais metais Rusijoje užfiksavo daugiau nei 21 tūkst. pažeidimų, kurie buvo susiję su antikariniais aktyvistais. Kremlius nuolat siekia pažaboti visus judėjimus, kurie kritikuoja valdžios sprendimus, o ypatingai – Ukrainoje pradėtą karą.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Kremliaus beprotybei nėra absoliučiai jokių ribų: jaunuolis nuteistas kalėti, to priežastis nustebins net ir visko mačiusius

„Amnesty International“ atstovai atkreipia dėmesį, jog Rusijoje teismų praktika yra itin žalinga, o asmenys dažnai sulaukia laisvės atėmimo bausmės ar didžiulės baudos dėl skirtingos nuomonės nei šalies valdžia. Tai puikiai iliustruoja ir dar viena situacija, kuri užfiksuota dar visai neseniai.

Maskvos valstybinio universiteto studentas nuteistas praleisti 10 dienų kalėjime, o to priežastis – pakeistas „Wi-Fi“ tinklo pavadinimas. Jaunuolis pervadino savo interneto tinklo pavadinimą „Slava Ukraini!”, kas, žinoma, netrukus buvo pastebėta Kremliaus atstovų.

Praėjusį ketvirtadienį, Maskvos teismas pripažino studentą kaltu dėl „ekstremistinių organizacijų simbolių demonstravimo“ ir kalėjime turės praleisti 10 dienų. Nuo Rusijos karo Ukrainoje pradžios tūkstančiams žmonių buvo skirtos kalėjimo bausmės arba baudos už invazijos kritiką arba paramą Ukrainai.

Pranešama, jog studentas buvo suimtas trečiadienio rytą Maskvoje, po to, kai policijos pareigūnas pranešė valdžios institucijoms apie tinklo pavadinimą. Remiantis teismo dokumentais, pareigūnai patikrino jo kambarį universiteto studentų bendrabutyje ir rado jo asmeninį kompiuterį bei „Wi-fi“ maršrutizatorių.

Teismo atstovų teigimu, Maskos valstybinio universiteto studentas naudojo tinklą su „Slava Ukraini!“ pavadinimu, o pastarasis buvo prieinamas neribotam skaičius asmenų, kurie patenka į šio maršrutizatoriaus veikimo zoną. Dabar maršrutizatorius konfiskuotas.

„Slava Ukraini“ tapo Ukrainos šalininkų šūkiu, kurį nuolat girdime skanduojant per protestus prieš 2022 metų vasario 24 dieną Rusijos pradėtą plataus masto karinę invaziją. Jaunuolis yra naujausias iš ilgo eilinių rusų, kurie buvo nubausti už savo komentarus, arba veiksmus, apie karą, sąrašo.

Verta pastebėti ir tai, jog studentas nuteistas dėl „viešo nacistinės simbolikos demonstravo“, o Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ne kartą skelbė nepagrįstus teiginius apie „neonacių režimą“ Ukrainoje ir naudojo juos savo invazijai pateisinti.

7 komentarų

Donatas

Tu supainiojai šalis kai viena ginasi ,o kita agresorius ir žudo vaikus ,moteris ,senukus ,sprogdina namus. Raginimai ar pritarimas žudymui yra baudžiamas visose šalyse.

Dede

Jo Jo lietuvoje parasyk slava Rosija tai 2metams I kaleima ikiš!

Ruskiui

Pradžioj į
Ruskyną nuvažiuok ir patikrink, kur greičiau suims. Jis dar drysta lyginti demokrantinę Lietuvą su fašistine banditine rusų skyle. Jei nepatinka demokratija valink skylėn ir garbinink tą savo fašistą Putiną.

Hm

Tave dėl manęs galėtu ir iki gyvos galvos kur įkalinti ir dirbtum juodus darbus... abugelis sulygino, kur palaikymas Ukrainai ir kur tu blet nusikaltima kažkoki bandai palaikyt ir vaidini paskui auka... dėl manes tau galėtu ir iki gyvos galvos skirt ir juodus darbus dirbtum. Baisu kiek kremliaus žiurkiu Lietuvoje..

Total

Parašei ir nesikišo. Nors vertėtų už išdavystę, už rašizmą,

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas