Lietuvių pamėgtame socialiniame tinkle – didžiulė naujiena: pasiūlys naują galimybę, kuri jau matyta kitose platformose

Artūras Nalivaiko

2023-08-03, 08:50

0 komentarų

Kinijos socialinių tinklų platforma „TikTok“, populiari tarp daugelio jaunų žmonių visame pasaulyje, dabar pristato tekstinius įrašus.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Lietuvių pamėgtame socialiniame tinkle – didžiulė naujiena: pasiūlys naują galimybę, kuri jau matyta kitose platformose

Neseniai susiklosčiusi situacija su socialiniu tinklu „Twitter“, kurią sukėlė Elono Musko pastarojo meto veikla, lėmė daugybės naujų socialinių tinklų platformų atsiradimą. Tai taip pat paskatino ir esamas platformas ko nors imtis.

Daugelis jų dabar naudojasi situacija, savo platformose pristatydami naujas funkcijas. Ši funkcija yra tekstinių „mikrotinklaraščių“ įrašų forma, kaip ir „Twitter“. „Instagram“ paleidus „Threads“, kuris daugeliu atžvilgių laikomas „Twitter“ klonu, dabar „TikTok“ taip pat pamatė galimybę įgyti naujų vartotojų. Didžiausias socialinis tinklas pasaulyje ką tik įtraukė tekstinius įrašus į savo pagrindinę platformą ir pristatė šią funkciją, paskelbė bendrovė.

„TikTok“ teksto įrašų funkcija leidžia pridėti fono paveikslėlį, formatuoti ir redaguoti tekstą, pridėti fono garsą ir net lipdukus. Kiekvieną įrašą gali sudaryti iki 1000 simbolių. Kiti vartotojai gali komentuoti arba reaguoti į įrašą, kaip tai daroma su kitu turiniu, t.y. vaizdo įrašais ir vaizdais.

Dabar turime daugybę naujų platformų, kurios nori tapti naujuoju „Twitter“. Kartu su „Threads“ taip pat yra „Bluesky“, „Mastodon“ ir daugelis kitų. „TikTok“ tekstiniai įrašai dabar įpils šiek tiek žibalo į ugnį, tačiau negalime pasakyti, kiek gerai ši funkcija bus priimta.

Reikėtų pažymėti, kad „Threads“ neseniai prarado savo pagreitį, po to kai per savaitę pasiekė 100 milijonų vartotojų. Praėjus pradiniam „Twitter“ pabėgėlių antplūdžiui, naujų registracijų skaičius sumažėjo. Viena iš galimų priežasčių gali būti chronologinės įrašų laiko juostos nebuvimas, nes įrašai tvarkomi algoritmiškai. Viskas, ką galite gauti, yra algoritminis vaizdas. Vis dar neaišku, ar „TikTok“ teksto įrašuose yra tokia funkcija.

Tiesą sakant, „Threads“ generalinis direktorius Rousseau Kazi praėjusią savaitę pakomentavo, kad chronologinis vaizdas jau atkeliauja. Vis dėlto turime pamatyti, kaip jis bus naudojamas realiame gyvenime.

Ar „TikTok“ teksto įrašus priims vartotojai ir ar galiausiai jie pasirodys kaip „Twitter“ ir „Threads“ konkurentas, dar reikės pamatyti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas