Lietuvos transporto saugos administracija paskelbė apie svarbius pokyčius: reaguoti turėtų dviejų miestų gyventojai, keičiasi aptarnavimo laikas, bus taikoma nauja tvarka

Pranešimas spaudai

2024-07-23, 14:54

0 komentarų

Nuo š. m. rugpjūčio 1 d. Lietuvos transporto saugos administracijos (LTSA) Šiaulių ir Panevėžio padaliniuose keisis fizinio klientų aptarnavimo valandos. Klientai fiziškai bus aptarnaujami pirmąją darbo dienos pusę.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Lietuvos transporto saugos administracija paskelbė apie svarbius pokyčius: reaguoti turėtų dviejų miestų gyventojai, keičiasi aptarnavimo laikas, bus taikoma nauja tvarka

Likusią dienos dalį LTSA specialistai koncentruosis į visų prašymų nagrinėjimą ir vykdymą. Tikimasi, kad šie pokyčiai leis padidinti paslaugų teikimo greitį.

Šiaulių ir Panevėžio padaliniuose darbuotojų darbo valandos nesikeis: darbo diena prasidės 8.00 val. ir baigsis 17.00 val. arba 15.45 val. penktadienį. Naujas fizinio klientų aptarnavimo laikas šiuose miestuose: I–V 8.00–12.00 val.                                                                      

„Mūsų duomenimis, Šiauliuose ir Panevėžyje net 76 proc. klientų renkasi elektronines paslaugas, o įvertinus bendrą srautą fiziškai aptarnauti klientus pakanka pusės dienos. Taip pat matome, kad klientai įprastai atvyksta pirmoje dienos pusėje. Inicijuodami pokyčius visada pasitelkiame duomenis, vertiname srautus ir norime, kad mūsų darbuotojai kuo efektyviau panaudotų darbo laiką. Kadangi ir šį kartą priimdami sprendimą vadovavomės darbo praktika bei klientų įpročių stebėsena, manome, kad šie pokyčiai bus įvertinti teigiamai“, – sako LTSA Klientų aptarnavimo ir kokybės departamento direktorė Eglė Vaiciukevičienė.

Kad sutrumpėjęs fizinio klientų aptarnavimo laikas būtų panaudotas kuo efektyviau ir sklandžiau, gyvo aptarnavimo metu klientus priims daugiau LTSA specialistų.  

Itin pasiteisinęs sprendimas – išankstinė rezervacija Šiauliuose – plečiasi

Nuo liepos pradžios Šiaulių padalinyje klientai turi galimybę rezervuotis vizito laiką iš anksto. Nors toks klientų aptarnavimo būdas jau gana įprastas kitose viešojo sektoriaus įstaigose, LTSA šiam žingsniui turėjo pribręsti.

Pasak E. Vaiciukevičienės, rezervacija klientai labai aktyviai naudojasi, vertina ir džiaugiasi galėdami iš anksto planuotis savo laiką. „Todėl, atsižvelgiant į klientų poreikius, nuo rugpjūčio 1 d. vietų rezervuotiems vizitams bus dvigubai daugiau nei iki šiol“, – priduria E. Vaiciukevičienė.  

Elektroninių paslaugų skaičius auga

LTSA tikslas – maksimaliai skaitmenizuoti veiklą ir prašymų pateikimą. Didelė dalis LTSA teikiamų paslaugų yra skaitmenizuotos, o ateityje jų bus dar daugiau. Klientai taip pat linkę vis dažniau rinktis elektronines paslaugas ir jaučia jų praktinę naudą, nes tai taupo jų laiką. Pavyzdžiui, LTSA daugiausia suteikia transporto veiklos paslaugų. Šioje veiklos srityje 2022 m. 68 proc. prašymų buvo pateikta elektroniniu būdu, o 2023 m. – jau 71 proc. Tai tik įrodo, kad ateityje fizinio aptarnavimo apimtis gali dar mažėti, nes keičiasi klientų įpročiai.

Paslaugų skaitmenizavimas suteikia abipusę naudą tiek institucijos darbuotojams, tiek ir klientams, nes jis didina paslaugų teikimo efektyvumą ir spartina procesus. Skiriant daugiau dėmesio elektroninių paslaugų teikimui, klientas yra skatinamas pasinaudoti šia galimybe, nes tai taupo jo laiką bei palengvina paslaugų specialistų darbą. Internetu klientas gali pats pateikti reikiamus prašymus LTSA puslapyje nurodyta tvarka.

Pateikus užklausą, LTSA specialistui belieka ją peržiūrėti, išnagrinėti ir atlikti reikalingus veiksmus, kad dokumentas būtų rengiamas. Fizinio aptarnavimo metu šis procesas tiek klientui, tiek darbuotojui gali užtrukti iki 20 minučių ir net ilgiau, o elektroniniu būdu viskas vyksta net keletą kartų greičiau.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas