„Netflix“ ėmėsi drastiškų veiksmų: vis daugiau vartotojų nebegali naudotis viena pigiausių prenumeratų, ar daugiau mokėti teks ir mums?

Lukas Snarskis

2024-07-21, 14:55 (atnaujinta 2024-07-22, 08:23)

1 komentaras

Lietuvių pamėgta „Netflix“ platforma per pastaruosius keletą metų ne kartą kėlė kainas, o paskutinį kartą tokį sprendimą priėmė dar praėjusių metų pabaigoje. Negana to, platformos kūrėjai sugriežtino slaptažodžių dalinimosi taisykles. Ir ties tuo pokyčiai nesibaigia.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Netflix“ ėmėsi drastiškų veiksmų: vis daugiau vartotojų nebegali naudotis viena pigiausių prenumeratų, ar daugiau mokėti teks ir mums?

Vienas didžiausių žaidėjų Lietuvos audiovizualinės žiniasklaidos rinkoje nusprendė panaikinti pigiausios prenumeratos planą, kuris jau netrukus taps neprieinamas daugeliui. „Basic“ planas buvo pristatytas dar 2022 metais, o dabar jis tampa neprieinamas kai kuriuose regionuose.

Pranešama, jog pigiausias „Netflix“ prenumeratos planas bus panaikintas JAV ir Prancūzijoje. Šiose šalyse „Basic“ planą turėję vartotojai bus priversti rinktis brangesnį „Standard“ planą arba naudotis pigesniu planu, kuriame vaizdo turinys rodomas su reklamomis.

Tokia informacija paaiškėjo tuomet, kai „Netflix“ paskelbė naujausią savo finansinę ataskaitą. Atskleidžiama, jog tokie pakeitimai iš pradžių buvo išbandyti Jungtinėje Karalystėje ir Kanadoje, pakeitimus pritaikius nedidėliai vartotojų grupei. Dabar jie įsigalioja oficialiai.

7,99 eurus kainuojantis planas jau neprieinamas tokiose šalyse kaip JAV, Kanada, JK, Vokietija, Australija, o prie jų dabar prisijungė ir JAV bei Prancūzija. Kiek anksčiau, tokią informaciją buvo patvirtinę ir „Reddit“ platformos naudotojai, kurie dalinosi nuotraukomis su galimais planais, o tarp jų nebebuvo „Basic“ opcijos.

Priminsime, jog Lietuvoje kol kas yra prieinami trys planai – „Basic“, „Standard“ ir „Premium“. Pigiausias „Basic“ prenumeratos pasiūlymas kainuoja 7,99 eurus ir kol kas nėra žinoma ar jis bus panaikintas ir mūsų šalyje. Verta pastebėti, kad lietuviai neturi galimybės įsigyti pigesnio plano, kuriame rodomos reklamos. Kokį sprendimą priims „Netflix“ – kol kas nėra aišku.

„Standard“ prenumerata mūsų šalyje kainuoja 9,99 eurus, o tai suteikia Full HD raišką. Brangiausias planas, siūlantis 4K HDR vaizdą kainuoja 11,99 eurus per mėnesį.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas