„Paysera“ klientai turėtų reaguoti nedelsiant: vartotojams siunčiami apgaulingi laiškai, pasisaugoti turėtų kiekvienas

Tomas Eidukevičius

2023-03-27, 10:05

0 komentarų

Vis daugiau kasdienių užduočių – tiek darbe, tiek asmeniniame gyvenime – atliekame virtualioje erdvėje. Internete galime ne tik rasti atsakymus į kone bet kokius klausimus, bet ir naudotis vis didesniu skaičiumi paslaugų. Tuo bando pasinaudoti ir sukčiai.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Paysera“ klientai turėtų reaguoti nedelsiant: vartotojams siunčiami apgaulingi laiškai, pasisaugoti turėtų kiekvienas

Apgaulingus laiškus siuntinėjantys asmenys šįsyk nusitaikė į „Paysera“ klientus. Kai kurie šio internetinio banko naudotojai gauna el. laiškus, kuriuose informuojama, jog vartotojas turėtų nedelsiant identifikuoti save asmeninėje banko aplinkoje, o tam neva yra vos 24 valandos. Apgavikai teigia, kad neatlikus reikiamų veiksmų – paskyra bus užblokuota.

Mūsų gautame laiške, kurį neva atsiuntė „Paysera“, nesunku pastebėti rašybos klaidų, o taip pat ir ne visur naudojami lietuviški rašmenys. Jeigu tokį laišką gavote ir jūs – jokiu būdu nespauskite jame pateikiamos nuorodos, o taip pat nenurodykite jokių asmeninių duomenų ir pan.

„Paysera“ primena, kad jos darbuotojai niekada neskambina ir nesiunčia pranešimų, prašydami padiktuoti ar kur nors suvesti saugos kodą, asmens kodą, mokėjimo kortelės, kitus konfidencialius duomenis, taip pat įmonės darbuotojai niekada neprašo atlikti programėlėje kokių nors veiksmų.

Dar kartą atkreipiame dėmesį – būkite atidūs viešojoje erdvėje ir aptikę įtartiną reklamą ar pranešimą nepateikinėkite mokėjimo kortelės duomenų ar neatlikite jokių mokėjimų. Sukčiai įdeda daug pastangų, kad jų apgaulingi pranešimai ir reklamos kuo labiau primintų tikrą „Paysera“ stilistiką – jie naudoja įmonės logotipą, spalvas, grafinius simbolius, nurodo „Paysera“ kontaktus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas