SEB banko klientų laukia laikini nepatogumai: išplatintas kritinis perspėjimas į kurį reaguoti privalo kiekvienas klientas, sužinokite, kas čia vyksta

SEB

Pranešimas spaudai

2024-07-12, 10:54 (atnaujinta 2024-07-12, 23:36)

0 komentarų

Apsipirkimas internetu tampa vis populiaresnis – daugelis renkasi galimybę peržiūrėti norimas prekes savo kompiuteryje ar telefone, palyginti kainas skirtingose parduotuvėse ir tuomet tiesiog užsisakyti su pristatymu į namus.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
SEB banko klientų laukia laikini nepatogumai: išplatintas kritinis perspėjimas į kurį reaguoti privalo kiekvienas klientas, sužinokite, kas čia vyksta

Norintys apsipirkti internetu ir besinaudojantys SEB banko teikiamomis paslaugomis – šiąnakt susidurs su laikinais nepatogumais. Siekiant užtikrinti geriausią klientų naudojimosi patirtį – būtina atitinkama sistemų priežiūra. Būtent tokiems darbams dabar ruošiasi ir šis bankas.

Skelbiama, jog liepos 13 dieną, naktį iš penktadienio į šeštadienį, nuo 03.00 val. iki 04.00 val., laikinai neveiks atsiskaitymai SEB mokėjimo kortelėmis ir SEB bankomatai. Tačiau tai ne vieninteliai sutrikimai, su kuriais susidurs banko klientai.

Pranešama ir tai, jog naktį iš penktadienio iš šeštadienį, nuo 4.00 iki 8.00 val. laikinai neveiks SEB interneto bankas ir mobilioji programėlė. Taip pat nebus atliekami mokėjimai el. parduotuvėse, kai atsiskaitant už prekes ar paslaugas savo tapatybę reikia patvirtinti SEB interneto banke

Banko atstovai Iš anksto atsiprašo už galimus nepatogumus. SEB taip pat rekomenduoja iš anksto pasirūpinti grynaisiais pinigais, jeigu yra toks poreikis, kad minėtu laikotarpiu neiškiltų papildomų problemų.

SEB bankas IT profilaktikos darbus bankas atlieka periodiškai, tai padeda užtikrinti sklandų paslaugų teikimą, jų saugumą ir kokybę. Bankas atsiprašo dėl galimų nepatogumų ir siūlo reikalingas finansines operacijas atlikti iš anksto arba IT profilaktikos darbams pasibaigus.

Perspėjimas ir dėl didėjančio sukčių aktyvumo

SEB bankas įspėja apie itin įžūlią naują telefoninio sukčiavimo schemą, kurią pasitelkiant iš žmonių išviliojami ne tik internetinės bankininkystės duomenys, bet ir banko kortelės.

Bankas ragina gyventojus būti budriais ir niekam neatskleisti savo asmens duomenų, neperduoti banko kortelių ir nediegti savo įrenginiuose nesaugių programėlių.

„Pastebėjome, kad gyventojams masiškai skambina sukčiai, apsimetantys „Google“, „Meta“, SEB ir kitų bankų arba policijos atstovais. Dažniausiai klientai sulaukia skambučio rusų kalba, kurio metu teigiama, kad kliento paskyra, kortelė ar sąskaita nėra saugios, kad kažkas neva bando į jas įsilaužti ir pasinaudoti duomenimis. Tuomet žmogus sujungiamas su tariamais policijos pareigūnais ar banko darbuotojais, kurie prašo pateikti prisijungimo prie interneto banko duomenis arba kortelės PIN kodą.

Pasitaiko vis daugiau atvejų, kai sukčiai, įtikindami gyventojus, kad saugumo sumetimais būtina keisti kortelę, išvilioja pačias korteles drauge su jų PIN kodais. Pastarosios sukčiams perduodamos gyvai arba per pavežėjus, nurodant tikrąjį banko adresą kaip kelionės tikslą. Taip sudaromas įspūdis, kad kortelė neva siunčiama į banko skyrių“, – įspėja Daiva Uosytė, SEB banko Prevencijos departamento direktorė.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas