Sukčių įžūlumui nėra visiškai jokių ribų: dar vienas bankas perspėja apie masines atakas, pateikiama kritinė informaciją, kurią privalo žinoti kiekvienas

Pranešimas spaudai

2024-06-07, 19:55

1 komentaras

Finansinių technologijų bendrovė „Paysera“ perspėja apie išaugusį fišingo (angl. phishing) laiškų skaičių Lietuvos įmonėms. Šiais laiškais finansiniai sukčiai siekia išvilioti su prisijungimu prie mokėjimo sąskaitos susijusius duomenis.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Sukčių įžūlumui nėra visiškai jokių ribų: dar vienas bankas perspėja apie masines atakas, pateikiama kritinė informaciją, kurią privalo žinoti kiekvienas

Tarp bendrovei pranešusių apie gautus sukčių laiškus daug įmonių, kurios nėra „Paysera“ klientės. Tai reiškia, kad finansiniai sukčiai masiškai siunčia laiškus viešai internete prieinamais kontaktais. Laiškuose pateikiama nuoroda į suklastotą interneto svetainę, kurios aplinka panaši į tikrąją.

„Paysera“ informavo klientus apie sukčių keliamą grėsmę per vidinius kanalus: programėlėje ir internetinėje bankininkystėje, ragindama juos būti atidesnius ir budrius. Vis dėlto, bendrovė užregistravo keletą atvejų, kai sukčiams iš įmonių pavyko išvilioti su prisijungimu prie sąskaitos susijusius duomenis.

Pasinaudoję klientų atskleistais duomenimis, sukčiai išvedė iš sąskaitų kelių tūkstančių eurų sumas. Dalį sukčių išvestų lėšų bendrovei pavyko klientams sugrąžinti. Nukentėjusioms įmonėms bendrovė rekomendavo kreiptis į Policiją.

„Paysera“ sukčiavimo prevencijos ekspertai primygtinai sako gavus panašius laiškus nuorodų nespausti. Laiškų ar SMS žinučių tikrumą visuomet rekomenduojama pasitikrinti, susisiekus su įmone oficialiais kontaktais.

Taip pat „Paysera“ konsultantai neskambina klientams, jeigu skambutis iš anksto nėra sutartas. Jeigu tam tikromis aplinkybėmis „Paysera“ atstovas ir paskpambina klientui pirmas, jis niekuomet neprašo atskleisti asmeninių ar prisijungimo prie sąskaitos duomenų.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas