„Swedbank“ klientai turėtų reaguoti nedelsiant: netrukus nebegalėsite atlikti pavedimų į kai kurias šalis, bankas informuoja apie pasikeitimus

Pranešimas spaudai

2023-08-01, 11:05

13 komentarai (-ų)

Nors praėjusieji metai sukūrė geopolitinio ir ekonominio neapibrėžtumo aplinką, „Swedbank“ rezultatai rodo, kad bankas ir toliau sėkmingai išlaiko savo kryptį, siūlydamas fiziniams ir verslo klientams patikimus, tvarius ir šiuolaikiškus finansinius sprendimus.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Swedbank“ klientai turėtų reaguoti nedelsiant: netrukus nebegalėsite atlikti pavedimų į kai kurias šalis, bankas informuoja apie pasikeitimus

„Swedbank“ jau artimiausiu ketina atlikti pakeitimus, kurie susiję su tarptautiniais pervedimais. Siekdamas sumažinti pervedimų į užsienio šalis riziką, „Swedbank“ nuo 2023 rugsėjo 1 d. nebevykdys pervedimų į aukštos rizikos šalis. Į sąrašą patenka nemažai valstybių.

Banko teigimu, nuo rugsėjo pirmos dienos nebus galima atlikti tarptautinių pervedimų į šias šalis: Afganistanas, Amerikos Samoa, Angilija, Aruba, Belizas, Bisau Gvinėja, Bonairė, Sint Eustatijus ir Saba, Brunėjus, Burkina Fasas, Burundis, Butanas, Centrinės Afrikos Respublika, Čadas, Didžiosios Britanijos Mergelių salos, Džibutis, Eritrėja, Esvatinis, Fidžis, Gambija, Grenada, Gvinėja, Haitis, Irakas, Iranas, Kiribatis, Komorai, Kuko salos, Lesotas, Marianos šiaurinės salos.

Tęsiame sąrašą: Maršalo salos, Mauritanija, Mianmaras, Mikronezijos Federalinės Valstijos, Montseratas, Nauru, Nigeris, Niujė, Palau, Papua Naujoji Gvinėja, Pietų Sudanas, Pusiaujo Gvinėja, Rytų Timoras, Saliamono salos, Salvadoras, Samoa, San Tomė ir Prinsipė, Sent Lusija, Sent Vinsentas ir Grenadinai, Sirija, Somalis, Surinamas, Šiaurės Korėja, Šventosios Elenos sala, Terksas ir Kaikosas, Tonga, Tuvalu, Vakarų Sachara, Vanuatu, Venesuela, Volisas ir Futūna.

„Swedbank“ duomenimis, klientai į šias šalis yra atlikę labai nedaug tarptautinių pervedimų. Teigiama, kad tokių mokėjimų būna atliekama vos keletas per metus. Jei po rugsėjo 1 dienos (imtinai) klientams ir toliau reikės atlikti tarptautinius pervedimus į kurią nors iš minėtų šalių - bankas ragina klientus ieškoti kitų pervedimo galimybių.

Pranešama, jog atitinkamai keičiasi ir banko paslaugų ir operacijų įkainiai, o platesnė informacija apie tai yra pateikiama „Swedbank“ internetiniame puslapyje.

„Swedbank“ pažymi, jog jei klientai nesutinka su pakeitimais, klientai turi teisę nutraukti Bendrąją sutartį, informuodami banką interneto banko žinute arba iš anksto užsiregistruodami ir atvykdami į banko padalinį. Sutartį galima nutraukti iki 2023 m. rugpjūčio 31 d.

13 komentarų

Gedas

Kodėl nera JAV ir Britanijos sąraše ? Jos didžiausios Teroristinės šalis kurios nuolat užpuldineja mažesnes šalis prisidengusios taip vadinama"demokratija"

dana

tai cia tipo viskas daroma žmoniu gerovei,ane ?
nei juoktis nei verkti.
nu ne butu lietuva.
tik lietuvoj visko prigalvoja ir daro.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas