Tai sprogdino internetą: VW nuomonė apie automobilių ateitį, čekų įsiūtis dėl elektromobilių ir daugelio pamėgtos parduotuvės bankrotas

Lukas Snarskis

2021-09-12, 15:55

0 komentarų
Tai sprogdino internetą: VW nuomonė apie automobilių ateitį, čekų įsiūtis dėl elektromobilių ir daugelio pamėgtos parduotuvės bankrotas

Antroji rugsėjo savaitė jau beveik baigėsi, o šiandien mes dalinamės populiariausiomis šios savaitės naujienomis, kurios sulaukė daugiausiai Jūsų dėmesio.

36 šių metų savaitę daugiausiai dėmesio sulaukė automobilių rinkos naujienos, o taip pat ir su žaidimais susiję tekstai. Nemažai kritikos šią savaitę sulaukė Europos Sąjungos planai pašalinti tradicinius automobilius išrinkos, o daugelį sukrėtė žinia apie kadaise populiarios kiniškos parduotuvės bankrotą. Plačiau apie viską – kiek žemiau.

„Volkswagen“ žino kas taps automobilių ateitimi

Elektromobilių bumas įgauna pagreitį. Daugelyje pasaulio šalyje pastebimas vis didesnis susidomėjimas tokio tipo transporto priemonės, o Norvegijoje net ir mušami pasaulio rekordai. Ir nors daugelis sutinka, kad būtent elektra varomi automobiliai yra ateitis, tačiau tikrai ne visi. „Volkswagen“ grupės generalinis direktorius Herbertas Diessas teigia, kad autonominiai automobiliai, o ne elektromobiliai, yra automobilių pramonę iš esmės keičiantis veiksnys.

„Autonominis vairavimas tikrai pakeis mūsų pramonę kaip niekas kitas“, - prieš prieš oficialų Miuncheno IAA automobilių parodos atidarymą kalbėjo H.Diessas.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Užsidarė Lietuvoje bene populiariausia kiniškos elektronikos parduotuvė

Apsipirkimas Kinijoje yra menka naujiena daugeliui lietuvių. Internetinėje erdvėje galima rasti gausybę įvairių parduotuvių, kurios gali pasiūlyti ne tik konkurencingą kainą, tačiau ir puikias pristatymo galimybes. Lietuviai dažnai renkasi „Aliexpress“ arba kitas, panašias, kiniškas parduotuves. Tarp populiariausių ilgą laiką buvo ir „Gearbest“, kuri daugelį metų garsėjo žemomis kainomis.

Dar liepos mėnesį rašėme, jog „Gearbest“ šlovingos dienos jau praeityje, o pačios internetinės parduotuvės likimas išlieka neaiškus. Pagrindinė to priežastis buvo „Globalgrowe Ecommerce“ grupės bankrotas, kuri buvo įkurta dar 2007 metais ir iki šiol valdė lietuvių taip pamėgtą parduotuvę. Panašu, kad internetinė parduotuvė jau suskaičiavo paskutines savo dienas, nes ji tapo nebeprieinama.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Už „Sony“ žaidimų versijų atnaujinimus teks susimokėti

Prabėgus beveik metams po „PlayStation 5“ pasirodymo dauguma žaidimų yra kuriami tiek senos, tiek ir naujos kartos konsolėms, o nemažai studijų leidžia be vargo ir nemokamai iš senos atsinaujinti į „PS5“ versiją. Todėl „PS4“ savininkai, kurie vis dar negali įsigyti naujosios konsolės, tačiau ateityje planuoja tai padaryti, nėra atbaidomi nuo žaidimų pirkimo, bet dabar panašu, kad ši galimybė greičiausiai liks praeityje.

Praėjusią savaitę „Sony“ pranešė, kad kitais metais planuojamo konsolės flagmano „Horizon: Forbidden West“ „PS4“ versijos pasikeitimas į „PS5“ kainuos papildomus 10 dolerių/eurų. Šis sprendimas labai nepatiko fanams, kurie jau kaip ir yra pripratę prie nemokamų atnaujinimų ir išklausiusi kritiką įmonė šį sprendimą atšaukė. Žodžiu, pastarąjį žaidimą atsinaujinti bus galima nemokamai, tačiau su ateities projektais iškilo klausimas.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Čekai stos į kovą už tradicinius automobilius

Elektrinių automobilių bumas patinka ne visiems, o Europos Sąjungos planai atsikratyti iškastiniu kuru varomų transporto priemonių kai kuriems kelia nemažai nerimo. Čekija yra laikoma viena didžiausių automobilių gamybos šalių, o apie ES planus pasisakė ir šalies ministras pirmininkas Andrejus Babisas.

„Mes kategoriškai nesutinkame su draudimu parduoti iškastiniu kuru varomus automobilius“,- kalbėdamas su žiniasklaida pareiškė A.Babisas. „Tai neįmanoma. Mes negalime vadovautis tuo ką žalieji fanatikai sugalvojo Europos Parlamente“.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

„Ubisoft“ vieną geriausių savo žaidimų dalina visiškai nemokamai

Likus mažiau nei mėnesiui iki „Far Cry 6“ pasirodymo, daugelis su nekantrumu laukia galimybės pagaliau išbandyti veiksmo prifarširuotą sukilimą fantastinėje, Pietų Amerikoje įsikūrusioje, Jaros saloje. Panašu, kad „Ubisoft“ nori padėti daugeliui tam pasiruošti, nes jau dabar galima pasiimti vieną ikoniškiausių ir geriausių franšizės bandymų, tai yra „Far Cry 3“, visiškai nemokamai.

Visi norintys pasinaudoti šia proga iki šeštadienio galėjo tai padaryti „Ubisoft Connect“ kompiuterinėje aplikacijoje arba „Ubisoft“ internetinėje svetainėje.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas