„Twitter“ prisijungia prie derybų su „TikTok“, planuojama įdomi kombinacija

Lukas Snarskis

2020-08-10, 15:15 (atnaujinta 2023-01-23, 14:55)

0 komentarų
„Twitter“ prisijungia prie derybų su „TikTok“, planuojama įdomi kombinacija

Kalbos apie kinų sukurtą „TikTok“ programėlę pastaruoju metu vyksta itin intensyviai. Tikriausiai jau dauguma žino, jog aplikacija netrukus sulauks JAV vyriausybės sankcijų, o dėl šios priežasties vyksta nemažai kalbų apie „ByteDance“ valdomo produkto pardavimo amerikiečių kompanijai.

Dar visai neseniai rašėme, jog „Microsoft“ veda derybas su „TikTok“ dėl JAV rinkai skirtos programėlės dalies įsigijimo. Tačiau dabar prie šios itin karštos temos nusprendė prisijungti ir „Twitter“ vadovai, kurie jau veda derybas su „TikTok“. Nors diskusijos ir nėra oficialiai patvirtintos, tačiau tai atrodo kaip ganėtinai įdomus variantas.

Manoma, jog „Twitter“ ir „TikTok“ aptaria galimą šių dviejų programėlių kombinaciją, kuri būtų prieinama JAV rinkoje. Tokią informaciją atskleidžia „The Wall Street Journal“, tačiau kol kas išlieka neaišku ar šios derybos yra susijusios su aplikacijos pardavimu ir kiek pinigų galėtų būti investuota į bendrą šių programėlių projektą.

Visų šių veiksmų „TikTok“ valdanti kompanija priversta imtis po to, kai JAV Vyriausybė paskelbė, jog ši aplikacija kelia pavojų nacionaliniam saugumui. Pastarosiomis dienomis „Microsoft“ siekia įsigyti tą aplikacijos dalį, kuri pasiekiama JAV rinkoje. Tuo pačiu ir pats „TikTok“ siekia restruktūrizuoti savo veiklą, o būtent dėl šios priežasties ir norima perkelti europiečių duomenis į Europą.

Primename, jog visai neseniai „Microsoft“ patvirtino apie pradėtas derybas su „ByteDance“ dėl galimybės įsigyti „TikTok“. Kaip jau minėjome, šios derybos vyksta tik dėl tos programėlės dalies, kuri yra pasiekiama JAV teritorijoje, o taip pat ir Kanadoje, Australijoje ir Naujoje Zelandijoje. „Microsoft“ tikisi šias derybas pabaigti iki rugsėjo 15 dienos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas