Velykiniai kiaušiniai, kokių nesitikėjo niekas: piratų kalba, „Google“ gudrybės bei daugybių kitų neįtikėtinų velykinių kiaušinių

Lukas Snarskis

2024-03-31, 10:55

0 komentarų

Technologijų pasaulyje Velykų kiaušiniai - tai nereklamuojamos funkcijos, kurias kūrėjai paprastai įtraukia norėdami prajuokinti ar nustebinti naudotojus. Velykų kiaušiniai paprastai neturi jokio kito praktinio tikslo, kaip tik prajuokinti. Juose gali būti nuorodų į popkultūrą arba tai gali būti neaiškūs programuotojų pokštai.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Velykiniai kiaušiniai, kokių nesitikėjo niekas: piratų kalba, „Google“ gudrybės bei daugybių kitų neįtikėtinų velykinių kiaušinių

Kaip ir tikri velykiniai kiaušiniai, techniniai velykiniai kiaušiniai paprastai būna gerai paslėpti, todėl vartotojai turi rimtai padirbėti, kad juos atrastų. Tokios paslėptos gudrybės nėra didelė naujiena šiandien, tačiau anksčiau tai būdavo ganėtinai retas reiškinys.

Kaip velykiniai kiaušiniai atsirado technologijų pasaulyje galite skaityti paspaudę čia, o šiame tekste kviečiame pažvelgti į geriausių, kada nors paslėptų velykinių kiaušinių, kurie buvo aptikti įvairiuose įrenginiuose ir ne tik.

Tobulėjant technologijų pramonei, įmonės randa vis kūrybiškesnių būdų, kaip užmegzti ryšį su naudotojais. Žinoma, vienas iš populiarių būdų – vadinamieji velykiniai kiaušiniai, paslėptos funkcijos ar pranešimai, kuriuos kūrėjai palieka naudotojams atrasti.

Pažvelkime į dešimt populiariausių, kurie sukėlė didžiulį internautų susidomėjimą.

„Google Gravity“

2009 metais „Google“ nusprendė išleisti eksperimentą, kuris buvo pavadintas „Google Gravity“. Šio eksperimento esmė yra labai paprasta – paversti pagrindinį paieškos puslapį fizikos simuliacija.

Vartotojai galėjo spustelėti ir vilkti elementus puslapyje, stebėti, kaip jie krenta į ekrano apačią, ir net šokinėja aplink ekraną.

„Konami“ kodas

Vadinamasis „Konami“ kodas - tai mygtukų paspaudimų serija, kuri pirmą kartą buvo panaudota bendrovės vaizdo žaidimuose devintajame dešimtmetyje. Vėliau jį, kaip būdą atrakinti velykinius kiaušinius, pritaikė daugelis kitų bendrovių, įskaitant „Google“ ir „Facebook“.

Pabandykite kai kuriose internetinėse svetainėse įvesti aukštyn, aukštyn, žemyn, žemyn, kairėn, dešinėn, kairėn, dešinėn, B, A ir pažiūrėkite, kas nutiks.

Paslėptas terminalas „Mac OS X“ operacinėje sistemoje

„Apple“ kompiuterių naudotojai gali pasiekti paslėptą terminalą atidarydami „Spotlight“ ir įvesdami „terminal“ raktažodį, po to paspausdami grįžimo klavišą.

Taip atidaroma komandinės eilutės sąsaja, kurią galima naudoti įvairioms užduotims atlikti. Dabar daugeliui tai menka paslaptis, tačiau anksčiau tokia galimybė nebuvo labai populiari ir žinoma.

„Flappy Bird“ žaidimas „Android“ platformoje

2014 metais „Google“ į „Android“ operacinę sistemą naudojančius įrenginius įtraukė paslėptą „Flappy Bird“ žaidimą. Norėdami jį pasiekti, eikite į Nustatymai > Apie telefoną > „Android“ versija ir kelis kartus bakstelėkite versijos numerį, kol pasirodys „Lollipop“.

Tada bakstelėkite ir palaikykite saldainį, kol pasirodys „Flappy Bird“ žaidimas. Tiesa, tam reikalinga ganėtinai sena „Android“ operacinės sistemos versija, tačiau analogiškos gudrybės yra paslėptos ir naujausiose versijose, įskaitant ir „Android 14“.

„Do a barrel roll“ paieškos raktažodis

„Google“ nuolat pasiūlo įvairias gudrybes, kurias aptikti gali tik patys gudriausi. Ne išimtis ir 2011 metai, kuomet įvedus į paieškos sistemą „do a barrel roll“ apsisukdavo visas paieškos langas. Dar nesate susidūrę su šia išdaiga? Pabandykite, ji veikia ir dabar.

„Facebook“ piratų kalba

Socialiniame tinkle „Facebook“ yra kadaise buvo paslėptas nustatymas, kuris svetainės kalbą pakeičia į piratinę anglų kalbą. Nors ši galimybė dabar yra prieinama ne visiems, tačiau anksčiau ji sukėlė didžiulį internautų susidomėjimą.

Norėdami išbandyti šią kalbą, eikite į Nustatymai > Kalba > Anglų (piratinė). Galbūt jums pasiseks ir dar galėsite tai išbandyti patys.

Paslėpti „Siri“ atsakymai

„Apple“ virtualioji asistentė „Siri“ turi nemažai paslėptų atsakymų į tam tikrus klausimus. Pavyzdžiui, jei paklausite „Siri“ „What is zero divided by zero?“ ji jums pateiks humoristinį atsakymą.

Mėlynojo mirties ekrano užsklanda

Mėlynasis mirties ekranas (angl. Blue Screen of Death, BSOD) yra gerai žinomas klaidos pranešimas, kuris rodomas „Windows“ operacinę sistemą naudojančiuose kompiuteriuose, kai jie sugenda.

Tačiau egzistuoja BSOD ekrano užsklandos versija, kurią galima atsisiųsti ir naudoti bet kuriame „Windows“ kompiuteryje.

„Firefox“ naršyklės dinozaurų žaidimas

Jei naudojate „Firefox“ ir sutrinka interneto ryšys, paspaudę tarpo klavišą galite pasiekti smagų dinozaurų žaidimą. Žaidimas panašus į populiarųjį „Chrome“ dinozaurų žaidimą, kuris taip pat atsiranda, kuomet dingsta interneto ryšys.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas