Vyriausioji rinkimų komisija siunčia kritinį perspėjimą kiekvienam rinkėjui: pasakė, kas yra svarbiausia ir ką daryti sulaukus netikėtos SMS žinutės

Lukas Snarskis

2024-02-22, 18:30

0 komentarų

Pastaruoju metu gyventojai sulaukia itin daug sukčių SMS žinučių, kuriose informuojama apie neva turimą skolą Valstybinei mokesčių inspekcijai. Tačiau tai ne vienintelė gudrybė, kurią pastaruoju metu naudoja internetinėje erdvėje siautėjantys sukčiai.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Vyriausioji rinkimų komisija siunčia kritinį perspėjimą kiekvienam rinkėjui: pasakė, kas yra svarbiausia ir ką daryti sulaukus netikėtos SMS žinutės

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informavo, kad trečiadienį startavo pasirašymas už dalį būsimųjų kandidatų Respublikos Prezidento rinkimuose. Neilgai trukus į tai sureagavo ir sukčiai, kurie lietuviams siuntinėja apgaulingas SMS žinutes.

VRK pažymi, jog rinkėjams nesiuntinėja SMS žinučių su nuorodomis ir kvietimu pasirašyti už Prezidento rinkimuose kandidatuojančius asmenis. Jei gavote įtartiną žinutę – ištrinkite ją nedelsiant.

Norint pasirašyti už patinkantį kandidatą, galite tai padaryti saugiame Vyriausiosios rinkimų komisijos administruojame elektroninių paslaugų portale www.rinkejopuslapis.lt. VRK ragina būti budriems, saugoti savo asmens duomenis ir pasidalinti šia informacija su draugais bei artimaisiais.

Priminsime, jog visai neseniai apie sukčių atakas skelbė ir Šiaulių banko atstovai. Tuomet bankas išplatino pranešimą, kuriame primena, jog savo klientams nesiūlo pinigų ar kitų vertingų prizų, nesiunčia nuorodų ir neprašo prisijungti prie savo paskyrų bei atskleisti banko kortelės ar sąskaitos numerio ir prisijungimo duomenų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas