„Apple“ jau netrukus pristatys gausybę naujų kompiuterių: kitą mėnesį galime sulaukti ne tik keturių naujų „MacBook“ variantų, bet ir keleto kitų modelių

Lukas Snarskis

2024-09-17, 09:00

0 komentarų

JAV technologijų bendrovė neseniai pristatė naujuosius „iPhone 16“ išmaniuosius telefonus, o dabar daugiausiai dėmesio bus skiriama naujų kompiuterių kūrimui ir jų pristatymui. Naujienų turėtumėme sulaukti jau spalio mėnesį.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
„Apple“ jau netrukus pristatys gausybę naujų kompiuterių: kitą mėnesį galime sulaukti ne tik keturių naujų „MacBook“ variantų, bet ir keleto kitų modelių

Prieš kiek daugiau nei savaitę įvykusio renginio metu buvo daug dėmesio skiriama augančiai bendrovės ekosistemai ir pažangai dirbtinio intelekto srityje su „Apple Intelligence“, tačiau pranešimų apie „Mac“ ir „iPad“ akivaizdžiai nebuvo.

„Bloomberg“ analitikas Markas Gurmanas teigia, kad spalio mėnesio renginyje daugiausia dėmesio bus skiriama būtent „Mac“ kompiuterių su M4 mikroschemų rinkiniu pristatymui. Naujasis lustas žada didelį našumo šuolį, lyginant su dabartine M3 karta. Tikimasi, kad šią liniją sudarys:

  • J604: naujas žemos klasės 14 colių „MacBook Pro“ su M4 lustu.
  • J614 ir J616: nauji aukštos klasės 14 ir 16 colių „MacBook Pro“ kompiuteriai su dviem M4 lusto variantais.
  • J623: naujas „iMac“ su M4 lustu.
  • J773: atnaujintas mažesnis „Mac mini“ su M4 ir „M4 Pro“ lusto variantais.

Remiantis naujausia informacija, dauguma šių „Apple“ kompiuterių jau išvežami iš gamyklų, išskyrus kai kuriuos aukštesnės klasės „MacBook Pro“ ir „Mac mini“ su „M4 Pro“ mikroschemų rinkiniu, ir jau dabar yra paruošti paleidimui.

M. Gurmanas taip pat teigia, kad „Apple“ greičiausiai laukia, kol visi naujieji „Mac“ kompiuteriai bus paruošti tiekti vienu metu. „MacBook Air“ modelių tikimasi sulaukti 2025 metų pirmąjį ketvirtį, o naujasis „Mac Studio“ turėtų pasirodyti kitų metų viduryje. Iki 2025 metų pabaigos pasirodys ir naujasis „Mac Pro“.

Kai kuriuos gali nuvilti tai, kad artimiausiu metu nebus pristatyti „Apple M4“ lustus naudojantys „MacBook Air“, nes jo konstrukcija be ventiliatoriaus išlieka populiarus naudotojų pasirinkimas.

„Apple“ perėjimas prie nuosavų silicio lustų akivaizdžiai pagerino kompiuterių pasiūlą. Kadaise JAV bendrovės kompiuteriai, iš kurių buvo šaipomasi dėl nepakankamai gerų specifikacijų už aukščiausią kainą, tapo rimtais konkurentais rinkoje.

Dėmesys dirbtiniam intelektui šiuose naujuose staliniuose kompiuteriuose rodo, kad „Apple“ siekia pažangos šioje srityje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas