„Chrome“ naršyklės naudotojai turėtų reaguoti nedelsiant: aptikus kritines saugumo klaidas - išleistas atnaujinimas, kurį privalu įsidiegti nedelsiant

Tomas Eidukevičius

2023-12-01, 06:45

0 komentarų

Konkurencija tarp interneto naršyklių vis labiau kaista. „Google Chrome“ yra pati populiariausia naršyklė, tačiau jos konkurentai nepasiduoda. „Microsoft Edge“ ir „Opera“ prideda naujų funkcijų, kad pritrauktų daugiau vartotojų.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Chrome“ naršyklės naudotojai turėtų reaguoti nedelsiant: aptikus kritines saugumo klaidas - išleistas atnaujinimas, kurį privalu įsidiegti nedelsiant

„Google“ taip pat nesėdi vietoje. Ji nuolat prideda naujų „Chrome“ funkcijų, siekdama išlikti priešakyje. Visai neseniai „Google“ paskelbė apie naują „Chrome“ šoninę juostą, kuri leis vartotojams personalizuoti savo naršyklės išvaizdą ir funkcijas.

Tačiau ne visi atnaujinimai skirti naujoms galimybėms pristatyti. „Google“ neseniai ir vėl atnaujino „Chrome“ naršyklę, tačiau šįsyk yra pateikiami saugumo atnaujinimai. Pranešama, jog naršyklėje buvo ištaisytos kritinės nulinės dienos pažeidžiamumą turėjusios spragos, žinomos kaip „CVE-2023-6345“.

Verta pastebėti, kad šie pažeidžiamumai buvo aptikti lapkričio 24 dieną, o JAV technologijų bendrovė pataisymus pateikė praėjus vos penkioms dienoms nuo jų aptikimo. „Google Chrome“ atnaujinimas jau pasiekiamas kompiuterinėse naršyklės versijoje, todėl jeigu naudojate būtent šią naršyklę – rekomenduojame nedelsiant ją atsinaujinti.

„Google“ nepateikia jokios papildomos informacijos apie „CVE-2023-6345“ pažeidžiamumą, tačiau tokius motyvus nesunku nuspėti. Daugelis technologijų bendrovių, dažnai nusprendžia slėpti informaciją apie pažeidžiamumus, kol jie iš esmės nepašalinti, nes išsami informacija gali padėti įsilaužėliams lengviau išnaudoti neapsaugotus „Chrome“ vartotojus. Neaišku ir kiek laiko buvo aktyviai naudojamasi pažeidžiamumu iki kol jis galiausiai buvo aptiktas praėjusią savaitę.

Kaip jau minėjome, „Google Chrome“ naudotojai turėtų nedelsiant atsinaujinti savo internetinę naršyklę. Jeigu jūsų nustatymuose numatyti automatiniai atnaujinimai – jums jokių papildomų veiksmų imtis nereikia. Visiems kitiems vertėtų atnaujinimą atlikti rankiniu būdu. Saugi „Chrome“ naršyklė yra žymima 119.0.6045.199 serijos numeriu „Mac“ ir „Linux“ kompiuteriuose bei 119.0.6045.199/.200 jeigu naudojate „Windows“.

„Google“ atstovų teigimu, šis saugumo pataisymas bus įdiegtas „per ateinančias dienas ir (arba) savaites“, kas reiškia, kad ne visi vartotojai gaus šį naujinį vienu metu. Jeigu dar negavote atnaujinimo – pabandykite atsinaujinti po keleto dienų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas