Ilgai laukti nebereikės: oficialiai patvirtinta „Steam Deck“ išleidimo data

Rokas Gaidys

2022-01-27, 11:15 (atnaujinta 2023-02-24, 14:16)

0 komentarų
Ilgai laukti nebereikės: oficialiai patvirtinta „Steam Deck“ išleidimo data

Po daugybės mėnesių spėlionių „Valve“ pagaliau oficialiai pranešė, kada pasirodys viena iš rimtesnių šių metų vaizdo žaidimų naujienų, tai yra „Steam Deck“. Vakar buvo paskelbta, kad pirmoji šių kompiuterių serija pasirodys prekyboje jau vasario 25-ą dieną ir po to bus nuolatos palaipsniui pildoma. Dar vasaros pradžioje buvo pirmą kartą pranešta apie jos pasirodymą, tačiau tiksli data taip ir nebuvo nurodyta iki šiol. Žinoma, kad šias konsoles pirmiausiai gaus tie, kas atliko išankstines rezervacijas, todėl labai daug vilčių į jų radimą už adekvačią kainą greitu metu nereikėtų dėti.

Pirminiais duomenimis, planuota išleidimo data turėjo būto dar prieš didžiąsias praėjusių metų šventes, tačiau ji buvo nustumta keletą mėnesių į priekį. „Valve“ pranešė, kad tai yra vienintelis kartas, kai taip bus pasielgta ir kalbos, kad šį industrijos gigantą taip pat paveikė pasaulinė pandemija buvo labai greitai paneigtos. Patys kūrėjai teigia, jog vasario 25-osios data buvo būtent ir planuota ir užsisakę konsolę dar vasarą ją tada ir turėjo gauti. Jau dabar visi jie turi trejas dienas patvirtinti arba atsisakyti užsakymo ir susimokėti likusią sumą. Kartu su informaciniais laiškais pasirodė informacija, kad pirkėjai gali įsigyti tik jų rezervuotą versiją ir dabar jos pasikeisti nebėra galima.

Žinoma, kad kalbų ar konsolė yra verta prašomų pinigų, tikrai netrūko nuo pat jos paskelbimo, tačiau pirmieji testavimai parodė, kad už tokią kainą, kompiuteris tikrai neblogai susitvarko su populiariausiais „Steam“ platformos žaidimais. Aišku, kad už kūrėjų nurodytą sumą, tai yra 399, 529 ir 649 eurų jos įsigyti tikrai nepavyks ir teks palaukti, kol jos nukris, bet ateityje ji tikrai turėtų rimtai pakonkuruoti su „Nintendo Switch“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas