Kritinis perspėjimas „Windows“ kompiuterių naudotojams: sistemoje įsivėlė klaida ir įdiegus šį atnaujinimą turėsite rimtų problemų

Tomas Eidukevičius

2024-06-27, 17:55

0 komentarų

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ dar ne taip seniai išleido „Windows 11“ operacinės sistemos versiją, kurios laukiama buvo kone dešimtmetį. Nors tai buvo geros naujienos daugeliui, tačiau bendrovė nuolat susiduria su įvairiausiomis nenumatytomis problemomis.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Kritinis perspėjimas „Windows“ kompiuterių naudotojams: sistemoje įsivėlė klaida ir įdiegus šį atnaujinimą turėsite rimtų problemų

Prieš keletą dienų „Microsoft“ išleido su saugumo nesusijusius „Windows 11“ ir „Windows 10“ operacinių sistemų atnaujinimus. Pastaroji platforma gavo keletą naudingų pataisymų, o „Windows 11“ pasipildė ir naujomis funkcijomis. Tačiau šie naujiniai vartotojams gali pridaryti nemenkų problemų.

Pasirodė pranešimų, o tokią informaciją patvirtino ir „Microsoft“, jog KB5039302 serijos numeriu pažymėtas atnaujinimas kai kuriuose kompiuteriuose gali sukelti netikėtų nepatogumų. Paaiškėjo, kad atnaujinimas sukelia nesibaigiančius įrenginio paleidimus iš naujo.

„Įdiegus 2024 metų birželio 26 dieną išleistus atnaujinimus (KB5039302), kai kurių įrenginių gali nepavykti paleisti. Paveiktos sistemos gali būti pakartotinai paleidžiamos iš naujo, o norint atkurti normalų naudojimą, gali prireikti atkūrimo operacijų“, - teigiama „Microsoft“ pranešime.

Remiantis informacija oficialioje „Windows Health Dashboard“ svetainėje, problema susijusi su kompiuteriais, kuriuose veikia „Windows 11 22H2“ ir 23H2 klientų versijos. Labiausiai tikėtina, kad taip atsitiks, jei naudojate virtualias mašinas ir įterptinę virtualizaciją su tokia programine įranga, kaip „CloudPC“, „DevBox“ arba „Azure Virtual Desktop“.

„Microsoft“ jau sustabdė šio atnaujinimo diegimą, kad būtų užkirstas kelias tolimesniam šios problemos sprendimui. JAV bendrovės technikai šiuo metu aiškinasi kodėl taip vyksta, tačiau kol kas sprendimo tam neturi.

„Windows“ operacinės sistemos kūrėjai pažymi, kad „Windows 11 Home edition“ vartotojai rečiau susidurs su šia klaida, nes „namų aplinkoje virtualizacija yra mažiau paplitusi“. Tačiau jei savo „Home“ įrenginyje naudojate virtualias mašinas, geriau neįdiekite KB5039302 ir palaukite, kol išleis pataisymus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas