LG pristatė lengviausią pasaulyje „du viename“ nešiojamą kompiuterį: naujasis modelis užfiksavo Gineso rekordą ir siūlo dėmesio vertas specifikacijas

Arnas Balčiūnas

2024-01-11, 13:00

0 komentarų

Kiekvienų metų sausis yra ypatingas technologijų gerbėjams ir entuziastams. Ne išimtis ir 2024 metų pradžia, kuomet Las Vegase įvyks kasmetinė CES (ang. Consumer Electronics Show) paroda, kurioje išvysime daugybę naujienų ir inovatyvių produktų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
LG pristatė lengviausią pasaulyje „du viename“ nešiojamą kompiuterį: naujasis modelis užfiksavo Gineso rekordą ir siūlo dėmesio vertas specifikacijas

Kasmetinė technologijų paroda CES 2024 kasmet sukausto milijonus entuziastų, kuriems gamintojai pristato gausybę naujų produktų. Savo naujienas jau pademonstravo ir LG atstovai, o dabar pristatytas ir naujas nešiojamas kompiuteris. LG oficialiai pristatė „Gram Pro 360“, kuris įtrauktas ir į Gineso rekordų knygą.

Naujasis LG nešiojamas kompiuteris tapo lengviausiu pasaulyje „du viename“ modeliu su 16 colių įstrižainės ekranu. Naujasis „LG Gram Pro 360“ sveria tik 1,39 kilogramo. Palyginimui, praėjusiais metais pristatytas panašus bendrovės modelis buvo šiek tiek sunkesnis ir svėrė 1,47 kilogramo.

„LG Gram Pro 360“ nešiojamas „du viename“ kompiuteris aprūpintas 16 colių įstrižainės OLED ekranu su 2 880 x 1 800 taškų raiška bei 120 Hz atsinaujinimo dažniu. Čia naudojamos panelės ryškumas siekia 400 nitų, o taip pat siūlomas 100 proc. DCI-P3 spalvų gamos aprėptis. Kadangi „Gram Pro 360“ yra konvertuojamas, prie jo pridedamas rašiklis, kuris prijungiamas prie klaviatūros dešinėje pusėje esančios magnetinės jungties, skirtos įkrauti.

Nešiojamas kompiuteris veiks su „Intel Core Ultra 7 155H“ procesoriumi bei naudos integruotą „Arc“ grafiką. Čia taip pat rasime 16 GB LPDDR5x operatyviosios (RAM) atminties ir 512 GB NVMe PCIe Gen4. Verta paminėti, jog vidinę talpyklą galimą ir praplėsti, kadangi kompiuteris turi dar vieną papildomą vietą SSD diskui.

Naujasis LG produktas taip pat pasiūlys „Intel Wi-Fi 6E AX211 WLAN“ ir „Bluetooth 5.3“ technologijas. Prievadų pasirinkimas panašus į tą, kurį matėme „Gram 16“ modelyje - tai yra 2x USB 3.2 Gen2 Type-A, 2x USB Type-C, įskaitant „Thunderbolt 4“ ir USB4, HDMI išvestis ir 3,5 mm garso jungtis.

Pranešama, jog „du viename“ nešiojamas kompiuteris aprūpintas 77 Whr ličio jonų akumuliatoriumi, o su juo gausite ir 65W įkroviklį. Naujasis „LG Gram Pro 360“ taip pat turi dvigubus 5W stereo garsiakalbius su „Smart Amp“ ir „Dolby Atmos“ palaikymu. Įrenginys bus prieinamas juodos ir baltos spalvų.

Las Vegase pristatyta LG naujiena prekyboje pasirodys dar šio ketvirčio metu, tačiau informacija apie jo prieinamumą ir kainą – nėra pateikiama.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas