„Microsoft“ išsprendė „Windows 10“ ir „Windows 11“ atnaujinimo problemas: daugybę problemų pridaręs platformos atnaujinimas ir vėl prieinamas „Windows“ naudotojams

Lukas Snarskis

2024-06-30, 10:55 (atnaujinta 2024-07-09, 12:27)

0 komentarų

Prieš keletą dienų „Microsoft“ išleido su saugumo nesusijusius „Windows 11“ ir „Windows 10“ operacinių sistemų atnaujinimus. Pastaroji platforma gavo keletą naudingų pataisymų, o „Windows 11“ pasipildė ir naujomis funkcijomis. Tačiau šie naujiniai vartotojams gali pridaryti nemenkų problemų.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Microsoft“ išsprendė „Windows 10“ ir „Windows 11“ atnaujinimo problemas: daugybę problemų pridaręs platformos atnaujinimas ir vėl prieinamas „Windows“ naudotojams

Pasirodė pranešimų, o tokią informaciją patvirtino ir „Microsoft“, jog KB5039302 serijos numeriu pažymėtas atnaujinimas kai kuriuose kompiuteriuose gali sukelti netikėtų nepatogumų. Paaiškėjo, kad atnaujinimas sukelia nesibaigiančius įrenginio paleidimus iš naujo.

„Microsoft“ buvo priversti sustabdyti šį atnaujinimą, tačiau praėjus keletui dienų – problemos išspręstos ir vartotojams vėl pateikiamas tas pats atnaujinimas. Žinoma, dabar jau su ištaisytomis klaidomis, kurios anksčiau „Windows“ naudotojams pridarė nemažai problemų.

„Galimybė gauti šį naujinį per „Windows Update“ ir „Windows Update for Business“ porą dienų buvo sustabdyta, bet šiandien atnaujinta daugumai įrenginių. Dabar šio atnaujinimo siūlymas sustabdytas tik tiems įrenginiams, kuriuos paveikė ši problema“, - rašoma „Microsoft“ išplatintame pranešime.

Priminsime, jog anksčiau vartotojai susidūrė su problema, kuomet įdiegus 2024 metų birželio 26 dieną išleistus atnaujinimus (KB5039302), kai kurių įrenginių gali nepavykti paleisti. Paveiktos sistemos gali būti pakartotinai paleidžiamos iš naujo, o norint atkurti normalų naudojimą, gali prireikti atkūrimo operacijų

Oficialioje „Windows Health Dashboard“ svetainėje buvo teigiama, kad ši problema susijusi su kompiuteriais, kuriuose veikia „Windows 11 22H2“ ir 23H2 klientų versijos. Labiausiai tikėtina, kad taip atsitiks, jei naudojate virtualias mašinas ir įterptinę virtualizaciją su tokia programine įranga, kaip „CloudPC“, „DevBox“ arba „Azure Virtual Desktop“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas