„Samsung“ ruošia naują kompiuterį su „Snapdragon X Elite“ mikroschemų rinkiniu, tačiau ekspertams daugiausiai klausimų kyla dėl įrenginio pavadinimo

Tomas Eidukevičius

2024-05-11, 07:55

0 komentarų

2023 metų pabaigoje „Qualcomm“ paskelbė apie naujos kartos aukštos klasės lustą, skirtą nešiojamiesiems kompiuteriams su „Windows on ARM“ – „Snapdragon X Elite“. „Qualcomm“ tikisi, kad su naujausiu lustu pavyks užimti didesnę asmeninių kompiuterių rinkos dalį dėl našumo ir efektyvumo.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Samsung“ ruošia naują kompiuterį su „Snapdragon X Elite“ mikroschemų rinkiniu, tačiau ekspertams daugiausiai klausimų kyla dėl įrenginio pavadinimo

Nuo oficialaus „Snapdragon X Elite“ mikroschemų rinkinio praėjo jau daugiau nei pusmetis, tačiau nešiojamų kompiuterių su šiuo lustu rasti neįmanoma. Neseniai JAV bendrovė pristatė ir 10 branduolių lustą „Snapdragon X Plus“, o dabar aiškėja, kada galima sulaukti realių produktų.

Remiantis naujausia informacija, „Samsung“ ir „Lenovo“ šiuo metu testuoja būtent „X Elite“ variantą, o „Microsoft“ atlieka bandymus su „Snapdragon X Plus“ lustu. Jau netrukus galime sulaukti būtent „Samsung“ nešiojamo kompiuterio su vienu iš šių „Qualcomm“ šedevrų.

„Samsung Galaxy Book4 Edge“ turėtų naudoti „Snapdragon X Elite“ mikroschemų rinkinį, tačiau gamintojas neketina pasiūlyti pigesnės versijos su „X Plus“ lustu. Tai turėtų būti vienas pirmųjų nešiojamų kompiuterių rinkoje, kurie naudos vieną iš šių „Qualcomm“ mikroschemų.

Tačiau kai kurie ekspertai kelia klausimą, kodėl „Samsung“ šiam prietaisui atgaivina „Edge“ pavadinimą? Jis buvo naudojamas išlenkto ekrano technologijai dar tada, kai jis buvo pristatytas pirmą kartą, tačiau tai niekada nebuvo susiję su lustu, kuris naudojamas tokiuose įrenginiuose.

Prieš kelerius metus „Samsung“ pristatė „Galaxy Book S“ - nešiojamąjį kompiuterį su „Windows“ be ventiliatoriaus, paremtą „Snapdragon 8cx“. Vėliau ji naudojo „Galaxy Book Go“ pavadinimą nešiojamajam kompiuteriui be ventiliatoriaus „Snapdragon 7c“. Kalbant apie bendrovės nešiojamuosius kompiuterius su „Windows-on-ARM“, nėra daug nuoseklumo, o „Edge“ gali būti tik naujausias žodis, ištrauktas iš skrybėlės.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas