Skambus D.Trumpo pareiškimas dėl Taivano: pareiškė, kad jie perėmė Amerikos lustų pramonę, buvusio prezidento mintys nustebins daugelį

Technews.lt

2024-07-20, 14:55

0 komentarų

Interviu „Bloomberg Businessweek“, duotame prieš savaitgalio pasikėsinimą, Donaldas Trumpas buvo paklaustas, ar gintų Taivaną nuo Kinijos invazijos, kuri atrodo vis labiau tikėtina, ypač atsižvelgiant į tai, kad prezidentas Xi Jinping yra sakęs, jog susivienijimas yra „istorinė neišvengiamybė“.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Skambus D.Trumpo pareiškimas dėl Taivano: pareiškė, kad jie perėmė Amerikos lustų pramonę, buvusio prezidento mintys nustebins daugelį

„Taivanas turėtų mokėti mums už gynybą“, – sakė D. Trumpas. „Žinote, mes niekuo nesiskiriame nuo draudimo bendrovės. Taivanas mums nieko neduoda“, – pridūrė jis.

D. Trumpas taip pat teigė, kad Taivanas perėmė Amerikos lustų pramonę. „Taivanas atėmė iš mūsų lustų verslą, noriu pasakyti, kokie mes kvaili? Jie perėmė visą mūsų lustų verslą. Jie nepaprastai turtingi.“ „Dabar mes skiriame jiems milijardus dolerių, kad jie kurtų naujus lustus mūsų šalyje, o paskui jie pasiims ir tai, kitaip tariant, jie juos sukurs, bet paskui parsiveš atgal į savo šalį.“

Tikimasi, kad šiais metais Taivane bus pagaminama apie 66 proc. pažangiausių pasaulio lustų, rašo „TrendForce“, o JAV – tik 6 proc. TSMC yra didžiausias rinkos žaidėjas, kurio rinkos vertė šį mėnesį trumpam pasiekė 1 trilijoną JAV dolerių, nes jis gamina daug lustų tokioms įmonėms kaip „Apple“, AMD, NVIDIA, „Intel“, „Qualcomm“, „Broadcom“ ir kitoms.

Atsakydamas į D. Trumpo pareiškimą, Taivano premjeras Cho Jun-tai sakė, kad Taivanas ir JAV palaiko gerus santykius, tačiau sala yra pasirengusi prisiimti didesnę atsakomybę gindamasi ir sustiprino savo gynybos biudžetą. Paskelbus D. Trumpo pareiškimus, TSMC akcijos Taivane užsidarė 2,4 proc. mažesne kaina.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas