„Telia“ turi puikių naujienų, norintiems įsigyti kompiuterį už mažesnę kainą: siūlo įsigyti mažai naudotus įrenginius ir suteikia jiems dvejų metų garantiją

Pranešimas spaudai

2024-06-04, 11:59

0 komentarų

„Telia“ Lietuvoje pradeda prekybą atnaujintais nešiojamaisiais kompiuteriais. Po kruopščių specialistų patikrinimų į prekybą grąžinti mažai naudoti įrenginiai prisideda prie elektronikos atliekų mažinimo ir leidžia už patrauklią kainą įsigyti aukštesnės klasės modelius. Papildomo užtikrintumo pirkėjams taip pat suteikia atnaujintiems kompiuteriams taikoma 24 mėn. garantija.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Telia“ turi puikių naujienų, norintiems įsigyti kompiuterį už mažesnę kainą: siūlo įsigyti mažai naudotus įrenginius ir suteikia jiems dvejų metų garantiją

„Prieš trejus metus mūsų asortimente atsiradę atnaujinti išmanieji telefonai kasmet susilaukia vis didesnio klientų susidomėjimo, todėl nusprendėme šią aplinkai draugišką alternatyvą pasiūlyti ir kitose įrangos kategorijose. Nešiojamieji kompiuteriai vartotojų keičiami net rečiau, nei išmanieji telefonai, todėl renkantis kiek senesnio modelio, bet puikios techninės būklės prietaisą, yra dar sunkiau pajusti apčiuopiamą skirtumą.

Be to, mažesnė tokių įrenginių kaina ribotą biudžetą turintiems pirkėjams atveria galimybę naudotis rinkos flagmanų suteikiamomis technologijomis“, – teigia „Telia“ išmaniųjų įrenginių ekspertas Marijonas Baltušis.

Naujų rinka traukiasi, atnaujintų – auga

Pasak M. Baltušio, nešiojamųjų kompiuterių industrija šiuo metu išgyvena didelius pokyčius. „Gartner“ analitikai nustatė, kad 2023 m. šių įrenginių pardavimai susitraukė beveik 14,7 proc. ir nukrito į nuo 2006 m. neregėtas žemumas. Tačiau visai kitokie vėjai pučia atnaujintų kompiuterių rinkoje – jų kasmet parduodama dešimtadaliu daugiau, o jau 2030 m. šio sektoriaus vertė turėtų viršyti 23 mlrd. eurų.

„Nėra taip, kad žmonėms staiga nebereikia naujų kompiuterių. Tiesiog jų galimybės pastaraisiais metais vystosi kur kas lėčiau, nei prieš dešimtmetį. Tam, kad galėtum sklandžiai naršyti internete, redaguoti keletą dokumentų ir dalyvauti vaizdo skambučiuose, nebereikia naujausio modelio, todėl vidutinė nešiojamojo kompiuterio naudojimo trukmė sparčiai artėja prie penkerių metų. Tiesą sakant, senesni aukštesnės klasės modeliai neretai savo našumu lenkia naujesnius „vidutiniokus“, kas dar labiau apsunkina naujo kompiuterio pasirinkimą“, – priežastis detalizuoja pašnekovas.

Prie didesnio nešiojamųjų kompiuterių ilgaamžiškumo prisideda ir patys gamintojai bei programinės įrangos kūrėjai. Pavyzdžiui, naujausia „macOS Sonoma“ operacinė sistema veikia net ir šešerių metų senumo „MacBook“ modeliuose, o „Windows 11“ palaiko kompiuterius, kuriuose sumontuoti dar 2017 m. išleisti „Intel“ lustai. Nauja programinė įranga „pagyvenusiems“ įrenginiams suteikia naujų funkcijų bei ištaiso įvairias klaidas, kas reikšmingai atideda poreikį keisti kompiuterį.

Patikrintas ir su naujo privilegijomis

„Telia“ išmaniųjų įrenginių ekspertas pabrėžia, jog tarp atnaujintų ir skelbimų portaluose siūlomų naudotų nešiojamųjų kompiuterių yra didelis skirtumas. Atnaujinimui surinkti įrenginiai patenka į specialistų rankas, kurie įvertina nešiojamų kompiuterių baterijos talpą, patikrina, ar veikia visi klaviatūros klavišai, garsiakalbiai, kameros ir kiti komponentai, taip pat nustatoma, ar nėra drėgmės sukeltų pažeidimų.

Jeigu yra poreikis, įrenginys išvalomas nuo dulkių ir suremontuojamas. Paskutiniame etape kruopščiai ištrinama kompiuterio atmintis, perrašoma naujausia operacinės sistemos versija, o pats prietaisas supakuojamas į aplinkai draugišką pakuotę.

„Atnaujintiems nešiojamiems kompiuteriams suteikiama naujiems prilygstanti 24 mėn. garantija, todėl pasirinkęs šią alternatyvą vartotojas niekuo nerizikuoja. Jam nereikia baimintis, kad pačiu netinkamiausiu metu išlįs paslėpti gedimai, jiems reikės skirti nenumatytas lėšas ir gaišti laiką ieškant remonto darbus atlikti galinčio serviso. Greta viso to, pirkėjas gauna vizualiai patraukliai atrodantį daiktą, kuris yra saugus ir nuo pirmųjų minučių paruoštas darbui. Profesionalus atnaujinimas užtikrina, kad į antras rankas pakliuvęs nešiojamas kompiuteris naujam jo savininkui tarnautų dar ne vienerius metus“, – alternatyvos privalumus vardina M. Baltušis.

Draugiški aplinkai ir piniginei

Atnaujinti nešiojamieji kompiuteriai yra dar vienas žingsnis žiedinės ekonomikos link, siekiant mažinti technologijų industrijos ir mūsų pačių CO2 pėdsaką. Darnus vartojimas ir pakartotinis produktų naudojimas prisideda dešimtis milijonų tonų kasmet sudarančių elektronikos atliekų mažinimo, kartu tausodamas ribotus tauriųjų metalų bei kitų vertingų išteklių resursus, kurie eikvojami ne visada būtinos, naujos technikos gamybai.

Kartu su ekologiniais privalumais atnaujinti nešiojamieji kompiuteriai pasiūlys ir realią galimybę sutaupyti. Atnaujintą „HP Probook 645 G4” galima įsigyti už 249,60 eur arba nuo 10,40 eur/mėn., o „HP Elitebook 745 G5” – už 268,8 eur arba nuo 11,20 eur/mėn.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas