„Apple“ lieka nieko nepešusi: nuo šiandien stabdoma naujausių bendrovės laikrodžių prekyba, situacija tampa nepavydėtina

Tomas Eidukevičius

2023-12-21, 14:25

0 komentarų

Internete jau ne vieną mėnesį sklandė įvairiausi gandai apie naujausius JAV technologijų milžinės „Apple“ produktus. Daugelis bendrovės gerbėjų su nekantrumu laukė rugsėjo 12 dienos spaudos konferencijos, kurios metu debiutavo „iPhone 15“ serijos išmanieji telefonai bei „Watch Series 9“ laikrodžiai.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Apple“ lieka nieko nepešusi: nuo šiandien stabdoma naujausių bendrovės laikrodžių prekyba, situacija tampa nepavydėtina

JAV technologijų bendrovei „Apple“ – didžiulis smūgis. Bendrovė priversta stabdyti „Watch Series 9“ ir Watch Ultra 2“ išmaniųjų laikrodžių prekybą JAV rinkoje. Tokį sprendimą priėmė Tarptautinės prekybos komisija (ITC) dėl patentų ginčo su technologijų bendrove „Masimo“.

„Apple“ bandė išvengti šio draudimo, tačiau jų pateiktą prašymą ITC atmetė. Kupertino bendrovė siekė sustabdyti šį sprendimą, kol bus pateiktas apeliacinis skundas, tačiau šiandien ITC paskelbė, jog buvo nuspręsta atmesti „Apple“ prašymą. Tiesa, Kupertino bendrovė dar gali sulaukti malonės iš Baltųjų rūmų.

„Masimo“ yra pateikusi dvi bylas prieš JAV technologijų milžinę – vieną JAV apygardos teismui, kitą – ITC. Situacija gali pasikeisti tuo atveju, jeigu šį nutarimą nuspręstų vetuoti JAV prezidentas Joe Bidenas, kas yra itin retas reiškinys. Verta prisiminti, jog 2013 metais, tuometinis JAV prezidentas, Barackas Obama, vetavo ITC importo draudimą „iPhone 4“ išmaniesiems telefonams.

Pranešama, jog JAV rinkoje jau nuo šiandien, gruodžio 21 dienos, nebus galima įsigyti naujausių „Apple“ bendrovės išmaniųjų laikrodžių, o fizinėse parduotuvėse jų prekyba bus sustabdyta nuo gruodžio 24 dienos. Tiesa, šis sprendimas galioja tik JAV rinkoje ir prekybai kituose regionuose neturės jokios įtakos.

Tokį sprendimą lėmė tai, jog „Apple“ naujausiuose savo laikrodžiuose naudojo medicininės įrangos gamintojo „Masimo“ technologiją, kuri skirta deguonies kiekiui kraujyje matuoti. Būtent tokie sensoriai įmontuoti „Watch Series 9“ ir „Apple Watch Ultra 2“ modeliuose.

„Apple“ atstovė Nikki Rothberg teigia, jog bendrovė „griežtai nesutinka“ su nutartimi ir „ieško įvairių teisinių ir techninių galimybių“, jog „Apple“ išmanieji laikrodžiai liktų parduotuvių lentynose. Kaip bebūtų, JAV technologijų milžinės situacija šiuo metu neatrodo labai optimistiškai.

Tiesa, pažymima, jog toks sprendimas neturi įtakos jau parduotuvėms kompanijos įrenginiams – jie ir toliau veiks, o minimų „Apple“ laikrodžių savininkai ir toliau gaus visą techninį aptarnavimą. Dar viena įdomi detalė – šis sprendimas negalioja tiems įrenginiams, kurie šiuo metu yra bendrovės partnerių, tokių kaip „BestBuy“ ar „Amazon“, sandėliuose. Tiesa, „Apple“ privalės sustabdyti tiekimą ir šioms prekybos vietoms, tačiau tik nuo gruodžio 25 dienos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas