„Apple“ vadovai gali lengviau atsikvėpti: draudimas prekiauti naujausiais laikrodžiais – laikinai sustabdytas, tačiau tai dar ne pabaiga

Lukas Snarskis

2023-12-28, 15:11

0 komentarų

Internete jau ne vieną mėnesį sklandė įvairiausi gandai apie naujausius JAV technologijų milžinės „Apple“ produktus. Daugelis bendrovės gerbėjų su nekantrumu laukė rugsėjo 12 dienos spaudos konferencijos, kurios metu debiutavo „iPhone 15“ serijos išmanieji telefonai bei „Watch Series 9“ laikrodžiai.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Apple“ vadovai gali lengviau atsikvėpti: draudimas prekiauti naujausiais laikrodžiais – laikinai sustabdytas, tačiau tai dar ne pabaiga

JAV technologijų bendrovei „Apple“ – didžiulis smūgis. Bendrovė buvo priversta stabdyti „Watch Series 9“ ir Watch Ultra 2“ išmaniųjų laikrodžių prekybą JAV rinkoje. Tokį sprendimą priėmė Tarptautinės prekybos komisija (ITC) dėl patentų ginčo su technologijų bendrove „Masimo“.

„Apple“ tokį sprendimą apskundė JAV federaliniam teismui, prašydama laikinai sustabdyti draudimą. Kompanijos atstovai tokį prašymą grindė tuo, jog JAV muitinė šiuo metu bando nustatyti ar „Apple“ atliktų pakeitimų pakaks ginčui išvengti. Ir Kupertine įsikūrusi bendrovė triumfuoja – jų skundas buvo patenkintas.

JAV federalinis teismas leido laikinai atnaujinti naujausių „Apple“ išmaniųjų laikrodžių prekybą. Tai reiškia, jog JAV bendrovė gali ne tik pratęsti prekybą, bet ir aprūpinti visus savo partnerius reikiamomis „Watch Series 9“ ir „Watch Ultra 2“ laikrodžių atsargomis. Šis laikinas prekybos atnaujinimas galioja iki sausio 12 dienos, kuomet vyks kitas posėdis.

Priminsime, jog draudimą prekiauti lėmė tai, jog „Apple“ naujausiuose savo laikrodžiuose naudojo medicininės įrangos gamintojo „Masimo“ technologiją, kuri skirta deguonies kiekiui kraujyje matuoti. Būtent tokie sensoriai įmontuoti „Watch Series 9“ ir „Apple Watch Ultra 2“ modeliuose.

„Apple“ atstovė Nikki Rothberg teigia, jog bendrovė „griežtai nesutinka“ su nutartimi ir „ieško įvairių teisinių ir techninių galimybių“, jog „Apple“ išmanieji laikrodžiai liktų parduotuvių lentynose. Kaip bebūtų, JAV technologijų milžinės situacija šiuo metu neatrodo labai optimistiškai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas