„Apple“ sumokėjo Rusijoje gautą baudą: JAV bendrovė jau ne pirmą kartą ženkliai papildė Rusijos iždą

MiTech.lt

2024-01-24, 18:08

0 komentarų

Sausio mėnesį FAS skyrė „Apple“ beveik 1,2 mlrd. rublių (apie 13,65 mln. JAV dolerių) baudą. Sausio 19 d. bendrovė sumokėjo pinigus, kurie, pasak FAS, bus tiesiogiai pervesti į Rusijos biudžetą tuo metu, kai vyriausybė renka lėšas karui Ukrainoje remti.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Apple“ sumokėjo Rusijoje gautą baudą: JAV bendrovė jau ne pirmą kartą ženkliai papildė Rusijos iždą

Tai jau ne pirmas kartas, kai „Apple“ didina Rusijos iždą nuo karo pradžios 2022 m. pradžioje. FAS teigė, kad 2022 m. vasarį „Apple“ sumokėjo 906 mln. rublių (12,12 mln. JAV dolerių) baudą dėl antimonopolinės bylos, kurioje teigiama, kad „Apple“ piktnaudžiavo dominuojančia padėtimi platindama programėles per savo operacinę sistemą „iOS“, taip suteikdama jai konkurencinį pranašumą. Bendrovė „Apple“ teigė „pagarbiai nesutinkanti“ su šiuo sprendimu.

Laikraštis „Financial Times“ rašo, kad norėdamos sumokėti Rusijos vyriausybės paskirtas baudas, JAV bendrovės pirmiausia turi gauti leidimą iš JAV iždo Užsienio turto kontrolės biuro, kuris vykdo prekybos kontrolę.

„Apple“ buvo viena iš daugelio Vakarų bendrovių, sustabdžiusių produktų pardavimą Rusijoje po šalies invazijos į Ukrainą, tačiau „App Store“ ir kai kurios prenumeratos paslaugos tebėra aktyvios. Nepaisant to, kad Ukrainos vyriausybė ragino Timą Cooką blokuoti „App Store“ Rusijoje. Rusai taip pat gali įsigyti iš kitų šalių importuotų „iPhone“ telefonų už padidintą kainą, nors vyriausybė uždraudė savo darbuotojams jais naudotis.

Rusija taip pat skyrė nedideles baudas Vakarų bendrovėms už tai, kad jos savo duomenis saugo ne vietoje. Bendrovėms „Airbnb“, „Pinterest“ ir „Twitch“ skirtos po 2 mln. rublių (38 113 JAV dolerių) baudos, o 2022 m. birželio mėn. 1 mln. rublių (19 057 JAV dolerių) bauda skirta UPS.

Viena didžiausių problemų, su kuriomis Rusija susiduria su technologijų įmonėmis nuo karo pradžios, yra tai, kad jos talpina, jos nuomone, „netikrą“ turinį, susijusį su invazija. Dėl šio kaltinimo buvo nubaustos „Reddit“, „Apple“ ir „Wikipedia“.

Kompanija „Apple“ ir JAV iždas nekomentavo naujausios Rusijos baudos. Neaišku, ar „Apple“ ketina leisti Rusijos „iOS“ programėlių kūrėjams pateikti nuorodas į alternatyvius mokėjimo būdus, kaip tai padarė JAV.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas