Drąsus „Huawei“ žingsnis, kuris gali įsiutinti JAV politikus: netrukus duris atvers įspūdingos vertės mokslų centras, aišku ir kam jis skirtas

Lukas Snarskis

2024-07-22, 10:55

0 komentarų

Kinijos technologijų milžinė „Huawei“ pastaruoju metu išgyvena ne pačius geriausius laikus, ypatingai žvelgiant į išmaniųjų telefonų departamentą. Gamintojas neseniai sulaukė dar vieno JAV smūgio, tačiau net ir tai nesustabdo šios bendrovės veiklos ir plėtros.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Drąsus „Huawei“ žingsnis, kuris gali įsiutinti JAV politikus: netrukus duris atvers įspūdingos vertės mokslų centras, aišku ir kam jis skirtas

Bendrovė jau ne vienerius metus patiria spaudimą dėl JAV įvestų sankcijų, kuriomis siekiama sustabdyti jos pažangiųjų technologijų veiklą. Tačiau net ir tai nesustabdo „Huawei“. Kinijos milžinė pastatė naują mokslinių tyrimų ir plėtros centrą, kuris įrengtas Šanchajuje.

Mokslinių tyrimų ir plėtros centras „Huawei Lianqiu Lake“ pradės veikti dar šiais metais. Į šį centrą „Huawei“ investavo daugiau kaip maždaug 1,29 mlrd. eurų. Čingpu rajono valdžia teigia, kad šis centras padės bedrovei pasiekti didelę pažangą 5G, debesų kompiuterijos ir dirbtinio intelekto srityse.

Pranešama, jog jame dirbs beveik 30 tūkst. žmonių, kurie kurs lustus, belaidžius tinklus ir interneto technologijas. Šios „Huawei“ investicijos rodo jos įsipareigojimą išlikti pasauline technologijų lydere nepaisant iššūkių. Didelis darbuotojų skaičius ir didelės investicijos pabrėžia ir šio projekto svarbą.

Dar 2019 metais JAV įtraukė „Huawei“ į prekybos subjektų sąrašą. Tai apriboja Kinijos milžinės prieigą prie pagrindinių technologijų ir dalių iš Amerikos bendrovių. Šių metų gegužės mėnesį JAV sustabdė specialiųjų licencijų galiojimą, kurios leido „Intel“ ir „Qualcomm“ parduoti tam tikrus produktus.

Nepaisant šių problemų, „Huawei“ toliau diegia naujoves. Neseniai ji pristatė išmanųjį telefoną „Mate 60 Pro“ su pažangiu lustu „Kirin 9000s“. Žinoma, šios sankcijos verčia kompaniją tapti savarankiškesne. Sutelkdama dėmesį į savo pačios mokslinius tyrimus ir plėtrą, „Huawei“ siekia sumažinti priklausomybę nuo užsienio technologijų. Ši strategija yra gyvybiškai svarbi bendrovei įveikiant sunkius pasaulinius iššūkius.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas