Europos Sąjunga ruošiasi pokyčiams, kuriuos daugelis pasitiks plojimais: tai suteiks daugiau galimybių, daugelis to laukė jau ne vienerius metus

MiTech.lt

2023-12-03, 15:30

2 komentarai (-ų)

Dar visai neseniai, Europos Sąjunga susitarė preliminariai priimti naują reglamentą, kuriuo sugriežtinamos baterijų ir baterijų atliekų tvarumo taisyklės.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Europos Sąjunga ruošiasi pokyčiams, kuriuos daugelis pasitiks plojimais: tai suteiks daugiau galimybių, daugelis to laukė jau ne vienerius metus

Reglamentu bus reglamentuojamas visas baterijų gyvavimo ciklas – nuo gamybos iki pakartotinio naudojimo ir perdirbimo – ir užtikrinama, kad jos būtų saugios, tvarios ir konkurencingos. Konkretesni terminai: iki 2027 m. prietaisuose įmontuotos baterijos turėtų būti išimamos ir keičiamos galutinio vartotojo, paliekant pakankamai laiko operatoriams pritaikyti savo gaminių konstrukciją prie šio reikalavimo.

Tai vartotojams svarbi nuostata. Nors Europos Vadovų Tarybos (labai bendro pobūdžio) spaudos medžiagoje apie nešiojamuosius žaidimų įrenginius konkrečiai neužsimenama, „Overkill“ (svetainė, kurios specializacija – „Steam Deck“, „Nintendo Switch“ ir gretimos platformos) siekė išsamiau ištirti šį klausimą.

Leidiniui pavyko tiesiogiai susisiekti su neįvardytu šaltiniu Europos Sąjungoje, kuris tai patvirtino: „nešiojamųjų žaidimų kompiuterių baterijoms taikomas baterijų ir baterijų atliekų reglamentas“.

Straipsnyje siūloma, kad būsimi reikalavimai baterijoms greičiausiai neturės įtakos dabartinės kartos gaminiams – „Steam Deck“ įpėdinis ir hipotetinis „Nintendo Switch 2“ galbūt yra pagrindiniai kandidatai, kuriems pagal 2027 m. numatytus ES teisės aktus bus atliekami vidiniai dizaino pakeitimai.

„Overkill“ numato, kad nešiojamųjų žaidimų įrenginių gamintojai ketina užginčyti kai kurias naujas taisykles – panašiai kaip išmaniųjų telefonų gamintojai apskundė tam tikrus sprendimus. Gali būti susitarta dėl kompromiso, kai šiek tiek pertvarkyti nešiojamieji žaidimų kompiuteriai 100 proc. neatitiks naujųjų standartų.

2 komentarų

Onutis

Onutė, kodėl tu nepatenkinta, kodėl nesedi Europarlamente ir nepriemi tau svarbių sprendimų? Tik čia kieta?

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas