„Huawei“ kuria savo technologinius sprendimus: naujieji „Taishan“ branduoliai gali būti itin galingi bei naudos ženkliai mažiau energijos

Lukas Snarskis

2024-07-01, 09:00

0 komentarų

Kinijos technologijų milžinė „Huawei“ pastaruoju metu išgyvena ne pačius geriausius laikus, ypatingai žvelgiant į išmaniųjų telefonų departamentą. Gamintojas neseniai sulaukė dar vieno smūgio, kuris gali būti itin skausmingas.

Prasidėjo mega „Aliexpress“ išpardavimai – visą svarbiausią informaciją rasite paspaudę čia.
„Huawei“ kuria savo technologinius sprendimus: naujieji „Taishan“ branduoliai gali būti itin galingi bei naudos ženkliai mažiau energijos

JAV vyriausybė atšaukė „Qualcomm“ ir „Intel“ licencijas parduoti lustus „Huawei". Nors JAV prekybos departamentas paskelbė pareiškimą, kuriame teigiama, kad „atšaukė tam tikras eksporto licencijas", tačiau tikslių pavadinimų neįvardijo.

„Huawei“ bėdos prasidėjo dar 2019 metais, kai ji buvo įtraukta į JAV prekybos apribojimų sąrašą, o šis žingsnis buvo pateisintas nuogąstavimais, kad ji gali šnipinėti amerikiečius. Kaip bebūtų, Kinijos milžinė kuria savo sprendimus, kurie gali pagerinti bendrovės situaciją.

Remiantis naujausia informacija, „Huawei“ kuria naujos kartos „Taishan“ branduolius, kurie būtų galingesni ir naudotų mažiau energijos nei bet kada anksčiau. Tokie branduoliai galėtų būti panaudoti naujoje bendrovės procesorių architektūroje ir atliktų energiją taupymo funkcijas.

Naujieji branduoliai sunaudoja mažiau energijos, o jų našumas viršija „Kirin 9000“ mikroschemų rinkiniuose naudotų „Cortex-A510“ branduolių galimybes. Teigiama, kad „Taishan V130“ turėtų sudaryti konkurenciją „Apple“ kuriamiems M3 lustams.

Jeigu tokia informacija pasitvirtintų – tai būtų didžiulis proveržis bendrovei, kuri dėl JAV pritaikytų sankcijų turi didelių problemų kuriant mobilius procesorius.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas