Į šias naujienas turėtų reaguoti kiekvienas daugiabučių gyventojas: jau netrukus bus galimybė pateikti paraiškas saulės elektrinei įsirengti, pateikiama svarbiausia informacija

Pranešimas spaudai

2023-12-25, 07:15

0 komentarų

Aplinkos projektų valdymo agentūra, atsižvelgdama į tai, kad paskutinę paraiškų teikimo dieną buvo kilę techninių nesklandumų teikiant paraiškas, 2024 m. sausio 4 d. atnaujins šį kvietimą. Paraiškas daugiabučių gyventojams subsidijoms už saulės elektrinių įrengimą bus galima teikti sausio 4 d. nuo 8 iki 15 val.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Į šias naujienas turėtų reaguoti kiekvienas daugiabučių gyventojas: jau netrukus bus galimybė pateikti paraiškas saulės elektrinei įsirengti, pateikiama svarbiausia informacija

Paraiškos teikiamos per Aplinkos projektų valdymo agentūros informacinę sistemą APVIS.

Kompensacinę išmoką gali gauti daugiabučio namo buto ar kitų patalpų savininkai, daugiabučio namo savininkų bendrija, bendrojo naudojimo objektų administratorius, daugiabučio namo bendrojo naudojimo objektų valdytojas, atsinaujinančių energijos išteklių bendrija arba piliečių energetikos bendrija, kurie įsirengė neviršijančią 100 kW galios saulės elektrinę ant daugiabučio gyvenamojo namo stogo ar fasado.

Pareiškėjai atskiru susitarimu turės nusistatyti saulės elektrinės galios paskirstymo proporcijas ir investicijų padalijimą gyventojams.

Pareiškėjai gali įsigyti ir didesnės kaip 10 kWh galios saulės elektrinę, tačiau kompensacinė išmoka bus skiriama tik už 10 kWh galią.

Kompensacinė išmoka, įsirengus pilną komplektą (saulės modulius ir įtampos keitiklį) yra 363,91 Eur už 1 kW be PVM saulės elektrinės įrengtosios galios arba 440,33 Eur/kW su PVM, jeigu pareiškėjas nėra PVM mokėtojas arba pagal Pridėtinės vertės mokesčio įstatymą neturi teisės susigrąžinti ar atskaityti PVM.

Kompensacinė išmoka įsirengus tik saulės modulius yra 273,77 Eur už 1 kW saulės elektrinės įrengtosios galios (331,26 Eur/kW su PVM, jeigu pareiškėjas nėra PVM mokėtojas arba pagal Pridėtinės vertės mokesčio įstatymą neturi teisės susigrąžinti ar atskaityti PVM.

Tinkamos finansuoti išlaidos apskaičiuojamos pagal saulės elektrinių įrengimo namų ūkiuose išlaidų fiksuotojo įkainio nustatymo tyrimą.

Paramos gavėjams pagal šią priemonę kompensacinė išmoka teikiama vieną kartą tam pačiam daugiabučiui namui. Papildoma kompensacinė išmoka skiriama, jei paraiškos teikimo metu projektas įgyvendinamas pagal Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programą ir kurią įgyvendinus planuojama pasiekti ne mažesnį kaip 40 proc. skaičiuojamosios energijos sutaupymą ir ne mažesnę kaip A energinio naudingumo klasę.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas