„Ignitis“ praneša apie didžiulį elektros kainų šuolį: reaguoti privalo daugelis gyventojų, pasakė, ką turėtų daryti kiekvienas iš mūsų

Pranešimas spaudai

2024-05-30, 10:54

13 komentarai (-ų)

Sumanių energetikos sprendimų bendrovė „Ignitis“ informuoja apie ketvirtadienį, gegužės 30 d., numatomą elektros energijos kainų pakilimą „Nord Pool“ biržoje, kuris ypač aktualus „Išmanus – Valandinis“ planą pasirinkusiems buitiniams bendrovės klientams bei verslo klientams, sudariusiems nefiksuotos kainos sutartis. Bendrovės atstovė Dalia Bražiūnaitė atkreipia dėmesį, kad brangiausią valandą kilovatvalandės kaina sieks 0,6 Eur/kWh su PVM (500,05 Eur/MWh be PVM).

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Ignitis“ praneša apie didžiulį elektros kainų šuolį: reaguoti privalo daugelis gyventojų, pasakė, ką turėtų daryti kiekvienas iš mūsų

„Atkreipiame dėmesį, kad pastarosiomis dienomis dėl karštų orų, silpnos vėjo generacijos vėjo elektrinėse ir dėl karščio stipriai išaugusios elektros energijos paklausos vėsinimui, „Nord Pool“ biržoje elektros kaina yra didesnė nei įprasta. Ketvirtadienį visą dieną elektra biržoje bus brangesnė nei buvo pastaruoju metu, o nuo 20 val. iki 21 val. jos kaina ypač išauga – iki 0,6 Eur/kWh su PVM (500,05 Eur/MWh be PVM).

Rekomenduojame klientams, ypač tiems, kas turi su birža susietą valandinį planą, atsisakyti nebūtino elektros vartojimo brangiausiomis valandomis“, – komentavo D. Bražiūnaitė.

„Ignitis“ atstovės teigimu, pagrindinės elektros energijos kainų šuolio priežastys yra ypač karšti orai ir stipriai išaugęs elektros energijos poreikis vėsinimui, apniukęs dangus ir dėl to mažesnė generacija saulės elektrinėse, silpna vėjo generacija. Gaminantys vartotojai dienos metu vartoja savo elektrinėse pasigamintą elektros energiją, tačiau vakare, nebesant saulės, pradeda imti elektrą iš tinklo, tai didina paklausą, kas taip pat daro įtaką elektros kainai biržoje.

Sužinoti kiekvienos valandos elektros energijos kainas ir pagal tai organizuoti savo suvartojimą buitiniai vartotojai gali išmaniajame telefone įsidiegus nemokamą „EnergySmart“ programėlę. Klientų patogumui „Ignitis“ tiek šioje programėlėje, tiek interneto svetainėje esančiuose grafikuose atvaizduoja „Nord Pool“ biržos kainas jau pritaikytas Lietuvos laiko zonai ir su pridėtu PVM.

Tai padeda buitiniam vartotojui tiksliai žinoti ir nesusipainioti kurią valandą, kuri kilovatvalandės kaina bus Lietuvoje. Programėlė taip pat leidžia buitiniams vartotojams stebėti ir analizuoti bendrą bei atskirų įrenginių elektros energijos suvartojimą, jį netgi palyginti su panašių namų ūkių suvartojamu vidurkiu ir tokiu būdu didinti savo namų energetinį efektyvumą.

Verslo klientai kiekvienos valandos elektros energijos kainas gali sužinoti „Ignitis“ interneto svetainėje esančiuose grafikuose, kurie atvaizduoja „Nord Pool“ biržos kainas jau pritaikytas Lietuvos laiko zonai be pridėto PVM.

13 komentarų

Viskas gerai, gyvenimas gražus. Norėjo geriau, gavosi kaip visada, straipsniai rašomi tam, kad įaudrinti žmones. Brangsta ne tik elektra, bet nerašo, nepopuliaru. Liūdna.

Sofija

Kai visą ignitį privatizuos, tai kilovatvalandė kainuos eurą , manau. Taip teigė ir seimo narys a.a. Veselka

Kęstutis komentarą nori siųsti

Elektra galima paimti iš žemės ją pavercent kintama į nuolatinę, naudos mažai bet apšvietimas garantuotas tik nuosavuose namuose ir su cinkuotais lietvamzddzeis diodai nepraleidžia atgalines įtampos skaitliukas to nesupras ir jūs elektros nevogsite tam reikia gero įžeminimo per cinkuotus lietvamzdzius, diodų rusiškų ,kondencatoriu rusiškų elektros skaitiklio seno tipo jūsų asmeninei patikrai svarbesnis name ar lauke lemputės turi būti ledinės jūs nepajungsite nei keptuvės,nei mikrobangomis ir dar vienas būdas tai visai gauti elektra su srovė nepriklausoma pasimatė rusiška megometra 1000 voltų rodyklėmis atsiukate dangteli išimtas tik rodikliai parodymai keturi varžtai visa kita paliekame,nieko negalima ardyti surandarte laidus su testeriu kurie duos sukant rankenėlė itampa50...100 2000 voltų o toleu jūsų sugebėjimas ir žinios ir dar vienas patarimas nebandykite apgauti vienfaziai protingo skaitiklio,elektra tai mokslas,žinios visi esko protingi o mes durnelei su jumis Kęstutis durnelis iš kauno

Ķestutis

Ignitis tai medzei saulė oras,vėjas lietus,tai rimta,jie gamina elektrą,ir už tai ima pinigus,iš visų interneto, televizijos, žemdirbių,ignitis tai ,elektros gamintojas,apsauga,nes tik jie valdo vėją,saulė,vandenį,jie isako kiek saulei šviesti,vėjui pūsti,vanden8ui tekėti,ignitis rimtas,tai ne hamas,neturi pinigų ,tai kaip ir ginklų,dėdei be elektros,nemokesi nustos saulė šviesti, pūsti vėjas vanduo tekėti,gal paklustame klaupemes ant kelių , meldžiamės,kad ignitis neatimtu,mums,saulės ,vėjo,vaņdens

Neilas

Pilna saulės parkų stovi su prastova,neima iš jų elektros neva per daug turi,o dabar svaigsta kad trūkumas. Vagys

Arunas

Eilini karta,plešia,pleše ir pleš,kol Prezidentas tyles

Vidmantas

Straipsnis, "marketinginė inovacija" - užsisakyk BRANGESNĮ planą, nes Be Tarpininkų sugalvosim kaip padaryti žymiai brangiau...😀.
Kas nesupranta to - "vatnikai" 😊

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas