Istorinis „Google“ pirkinys: vedamos derybos dėl kibernetinio saugumo bendrovės įsigijimo, ketinama sumokėti žadą atimančią sumą

Lukas Snarskis

2024-07-15, 14:55

0 komentarų

JAV technologijų bendrovė „Google“ valdo daugybę populiarių produktų – nuo paieškos sistemos, nuotraukų programėlių, el. pašto dėžučių iki tokių paslaugų kaip „Google Cloud“. Dabar pasirodė informacijos ir apie dar vieną galimą pirkinį.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Istorinis „Google“ pirkinys: vedamos derybos dėl kibernetinio saugumo bendrovės įsigijimo, ketinama sumokėti žadą atimančią sumą

„Google“ valdanti bendrovė „Alphabet“ veda derybas dėl kibernetinio saugumo bendrovės „Wiz“ įsigijimo. Jeigu šis sandoris bus sėkmingas – tai bus didžiausias JAV kompanijos pirkinys istorijoje. Galima sandorio vertė turėtų siekti maždaug 21 mlrd. eurų, praneša „The Wall Street Journal“.

Kibernetinio saugumo bendrovė „Wiz“ savo veiklą pradėjo vos prieš kelerius metus, 2020 metais. Kompanija specializuojasi debesų kompiuterijos sistemų apsaugoje ir nuo pat veiklos pradžios aptiko daugelio bendrovių, įskaitant ir vieną iš „Google“ konkurentų „Microsoft“, saugumo spragų.

2023 metų gegužę „Wiz“ atskleidė, kad „Microsoft“ paieškos sistemoje „Bing“ aptiko spragą, kuri būtų leidusi įsilaužėliams ne tik gauti asmeninę informaciją iš šios platformos, bet ir iš tikrųjų pakeisti jos paieškos rezultatus.

Nuo pat įkūrimo „Wiz“ iš įvairių investuotojų ir bendrovių iš viso pritraukė 1,75 mlrd. eurų. CNBC praneša, kad dar gegužės mėnesį bendrovė buvo vertinama 11 mlrd. eurų ir kad ji svarstė pradėti viešą prekybą savo akcijomis.

Galimas sandoris būtų kone dvigubai brangesnis nei ankstesnis brangiausias „Google“ pirkinys. Paieškos milžinė dar 2012 metais įsigijo „Motorola Mobility“, o tuomet už tai sumokėjo maždaug 11,5 mlrd. eurų. Tiesa, dar 2014 metais „Google“ pardavė „Motorola“ dalį „Lenovo“ ir už tai gavo 2,67 mlrd. eurų.

Neabejojama ir dėl to, kad „Wiz“ pirkimo sandoris sulauktų bent jau tam tikro JAV ir kitų šalių antimonopolinių institucijų dėmesio, tačiau dar neaišku, ar šios agentūros bandys sustabdyti „Google“ nuo bendrovės pirkimo.

Balandžio mėnesį buvo pasirodę pranešimų ir apie „Google“ planus įsigyti internetinės rinkodaros bendrovę „HubSpot“, kurios rinkos vertė siekė kiek daugiau nei 32 mlrd. eurų. Tačiau atrodo, kad tos derybos, jei jos iš tiesų vyko, nesibaigė sandoriu. Verta paminėti ir tai, jog nei „Google“, nei „Wiz“, nėra patvirtinusios ir dabartinių derybų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas