Italai demonstruoja technologinį šedevrą: sukurtas protezas atkartojantis žmogaus pėdą, kuris nustebins savo galimybėmis

Mokslotaskas.lt

2024-07-23, 12:00 (atnaujinta 2024-07-23, 13:43)

0 komentarų

Dauguma pėdų protezų yra visiškai nejudrūs arba riboto judrumo. Italijos technologijos instituto (IIT) inžinierių komandos sukurtas „SoftFoot Pro“ prototipas šiuos trūkumus sumažina iki minimumo – jis labai mobilus, sveria tik 450 g, gali išlaikyti iki 100 kg apkrovą ir jam nereikia maitinimo šaltinio.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Italai demonstruoja technologinį šedevrą: sukurtas protezas atkartojantis žmogaus pėdą, kuris nustebins savo galimybėmis

„SoftFoot Pro“ sudaro penkios tarpusavyje sujungtos didelio atsparumo plastikinių segmentų grandinės.

Kiekvienos grandinės komponentai tarpusavyje sujungti skersiniais elastingais elementais, o grandinės viduje esantis plieninis trosas, pritvirtintas prie titano kulno, užtikrina konstrukcijos tvirtumą.

Visos sistemos karkasas – tai titaninis lanko formos mechanizmas, vienu galu sujungtas su falangų pagrindu, o kitu – su kulnu. Tokia konstrukcija leidžia pirštų falangoms ir kulnui lankstytis prie pėdos skliauto – iš esmės atlieka tą pačią funkciją kaip ir žmogaus pėda.

„SoftFoot Pro“ užtikrina, kad energija būtų sukaupta, kai kiekvieno žingsnio pabaigoje pirštai sulinksta, o po to, kai pėda prieš kitą žingsnį pakyla nuo paviršiaus, ši energija išsiskiria.

Žingsniuojant atgal lanksti konstrukcija sugeria nuo 10 iki 50 proc. susidariusios apkrovos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas