Kol kiti demonstruoja savo dirbtinio intelekto pasiekimus, „Apple“ užkulisiuose tam skiria milijonus dolerių per dieną

MiTech.lt

2023-09-11, 11:09 (atnaujinta 2023-09-11, 11:44)

0 komentarų

„The Information“ pažymi, kad „Apple“ dirba su keliais dirbtinio intelekto projektais ir didina biudžeto išlaidas iki „milijonų dolerių per dieną“. Šiuo metu jos ištekliai sutelkti į pokalbio modelį, vaizdų generavimo sistemą ir daugiamodalinį dirbtinį intelektą, kuris apdoroja tekstą ir vaizdinius duomenis.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Kol kiti demonstruoja savo dirbtinio intelekto pasiekimus, „Apple“ užkulisiuose tam skiria milijonus dolerių per dieną

Vyresnysis mašininio mokymosi ir dirbtinio intelekto strategijos viceprezidentas John‘as Giannandrea vadovauja kalbos modelio kūrimui. Iš pradžių „Apple“ pasamdė Giannandrea tobulinti „Siri“, todėl tikėtina, kad „Apple“ dirbtinio intelekto asistentas bus pagrindinis „Apple“ DI tyrimų naudos gavėjas.

Tikėtina, kad bendrovė sujungs visas savo dirbtinio intelekto sistemas, kad balso komandomis būtų galima atlikti įvairias užduotis. Skirtingų dirbtinių intelektinių sistemų mokymas ir integravimas yra brangus ir užima daug laiko, todėl tai paaiškintų tariamą neskubėjimą. Tačiau kol visi kiti išleidžia ir taiso modelius, kurių našumas neatitinka reikalavimų, „Apple“ kantriai kuria kažką, kas juos pranoks ir pasiūlys daugiau nei tik pokalbių robotų funkcijas.

Leidinys „The Information“ pažymi, kad didžiausias „Apple“ pamatinis dirbtinio intelekto modelis yra „Ajax GPT“. Teigiama, kad jis jau dabar yra galingesnis už „OpenAI“ GPT-3.5. „Ajax“ turi daugiau nei 200 mlrd. parametrų, t. y. 25 mlrd. parametrų daugiau nei GPT-3.5, bet toli gražu iki 1,7 trilijono GPT-4 parametrų.

Dar viena priežastis, dėl kurios „Apple“ neturėtų būti išstumta iš lenktynių, yra jos daugiau nei dviejų milijardų naudotojų bazė. Pasitelkus išsamią mišrią dirbtinio intelekto sistemą, viršijančią „Bing“ ir „Bard“ našumą, ir per vieną naktį perdavus ją į dviejų milijardų naudotojų rankas, „Apple“ galėtų greitai išsiveržti į priekį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas