„Metasite“ pajamos pernai augo 32 proc.: daugiausia uždirbo iš Jungtinės Karalystės finansų ir draudimo sektorių

Pranešimas spaudai

2024-02-19, 17:51

0 komentarų

Skaitmeninių technologijų bendrovė „Metasite“, kurianti IT sprendimus globaliems finansų sektoriaus klientams, 2023 metais gavo 7,5 mln. eurų pajamų – 32 proc. daugiau nei 2022 metais, kai „Metasite“ pajamos siekė 5,7 mln. eurų.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Metasite“ pajamos pernai augo 32 proc.: daugiausia uždirbo iš Jungtinės Karalystės finansų ir draudimo sektorių

„Metasite“ direktoriaus Aurelijaus Norkūno teigimu, bendrovės augimą lėmė didėjantys globalaus finansų sektoriaus žaidėjų poreikiai. Didžiausia „Metasite“ rinka išlieka Jungtinė Karalystė – net 84 proc. pajamų „Metasite“ pernai uždirbo iš šios šalies finansų sektoriaus ir draudimo įmonių.

„2023 metais didieji „Metasite“ klientai tęsė daugiamečius projektus, pasitelkdami skaitmeninių produktų kūrimo darbams aukščiausio lygio kompetencijas ir patirtį turinčius išorinius partnerius. Skaitmeninė transformacija finansų sektoriaus įmonėms išliks svarbi ir šiemet, todėl, atsižvelgdami į rinkos tendencijas, matome galimybę toliau vystyti projektus su stambiaisiais globalaus finansų sektoriaus žaidėjais“, – kalba A. Norkūnas.

Pasak „Metasite” technologijų vadovo Giedriaus Vėgelės, stambieji finansų sektoriaus lyderiai šiandien daugiausia kalba apie naujųjų dirbtinio intelekto technologijų planus, tačiau taip pat puikiai supranta, kad dirbtinis intelektas gali pasiekti reikiamą rezultatą tik panaudojant švarius, aukštos kokybės duomenis. Dėl to „Azure” ir „AWS” debesyse veikiančių duomenų platformų projektavimas ir diegimas globaliose finansų sektoriaus įmonėse pernai buvo tarp sparčiausiai augusių „Metasite” veiklos dalių, ši tendencija išliks ir 2024-aisias.

„Bankams, investicijų ir draudimo bendrovėms susitvarkant duomenis, atsiveria naujų galimybių tobulinti skaitmeninių kanalų plėtrą, palaikymą, saugumą, automatizavimą. Tai kitos sritys, kur „Metasite“ turi labai daug įdirbio“, – teigia G. Vėgelė.

„Metasite“ teikia skaitmeninių produktų kūrimo ir specializuotų IT sistemų modernizavimo paslaugas bankams, mokėjimo įstaigoms, draudimo bendrovėms, investicijų valdytojams ir kitoms finansų sektoriaus įmonėms. 1997 metais įkurta „Metasite“ veiklos pradžioje daugiausia dirbo su Baltijos šalių bankais, draudimo ir telekomunikacijų bendrovėmis, tačiau pastarąjį dešimtmetį bendrovė sėkmingai persiorientavo kurti specializuotus skaitmeninius sprendimus pasauliniams finansų ir draudimo sektorių gigantams ne tik JK, bet ir Šveicarijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose ir kitose šalyse.

Tarp „Metasite“ klientų – „Man Group“, „Vontobel Asset Management“, „Equiniti“, „British Land“, „Solum Financial“ ir kt. Bendra „Metasite“ aptarnaujamų įmonių rinkos kapitalizacija 2023 metais siekė 107 mlrd. JAV dolerių.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas