Naujausios technologijos kai kuriems kelia baimę: net 70 proc. muzikantų baiminasi dėl vieno ir to paties dalyko

Mokslotaskas.lt

2024-02-07, 07:45

0 komentarų

Daugiau nei du trečdaliai muzikantų baiminasi, kad dėl dirbtinio intelekto technologijų plėtros ateityje bus neįmanoma pragyventi iš muzikos.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Naujausios technologijos kai kuriems kelia baimę: net 70 proc. muzikantų baiminasi dėl vieno ir to paties dalyko

Tai rodo Prancūzijos autorių, kompozitorių ir muzikos leidėjų draugijos (Sacem) ir Vokietijos analogiškos organizacijos GEMA atliktas tyrimas.

Apklausoje dalyvavo daugiau nei 14 500 muzikos pramonės atstovų. 70 proc. respondentų baiminasi, kad ateityje negalės gyventi iš muzikos.

Ataskaitoje taip pat pateikiama rinkos analizė ir ekspertų interviu. Jie atskleidė, kad iki 2028 m. muzikantų pajamos gali sumažėti 27 proc., t. y. maždaug 2,7 milijardo eurų.

Nepaisant to, jau dabar 35 proc. respondentų muzikos kūrimo procese aktyviai naudoja dirbtinio intelekto priemones. Tačiau daugiau nei 90 proc. respondentų reikalauja, kad technologijų kūrėjai užtikrintų daugiau skaidrumo.

Tiek pat jų reikalavo, kad valdžios institucijos daugiau dėmesio skirtų su dirbtiniu intelektu susijusiems autorių teisių klausimams.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas