Netrukus bus skelbiamas naujas paramos kvietimas: pateikiama visa svarbiausia informacija, sužinokite, kaip pasinaudoti šia galimybe

Pranešimas spaudai

2024-06-09, 11:59

0 komentarų

Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) birželio 11 d. 8 val. ryte skelbs naujus paramos kvietimus gyventojams, norintiems įsirengti saulės elektrines arba padidinti jau turimų saulės elektrinių galią. Šį kartą šiai paramos priemonei Energetikos ministerija skyrė 40 mln. Eur. APVA dalinasi informacija, ką vertėtų žinoti norintiems sulaukti paramos.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Netrukus bus skelbiamas naujas paramos kvietimas: pateikiama visa svarbiausia informacija, sužinokite, kaip pasinaudoti šia galimybe

Birželio 11 d. ryte iš viso bus paskelbti 4 kvietimai – po du kvietimus naujai įrengiamoms saulės elektrinėms (Sostinės regione ir Vidurio, Vakarų Lietuvos regione) ir norintiems padidinti jau esamos elektrinės galią (Sostinės regione ir Vidurio, Vakarų Lietuvos regione). Į skiriamą paramą galės pretenduoti gyventojai, įsirengę arba padidinę turimų elektrinių galią nuo 2023 m. rugpjūčio 23 d. Taip pat ir gyventojai dar tik ketinantys įsirengti saulės elektrinę ar padidinti esamos galią.

Paramos dydis įsirengiant naują saulės elektrinę sieks 254,93 Eur už 1 kW įrengtosios galios. O didinant esamos elektrinės įrengtąją galią – 191,99 Eur už 1 kW įrengtosios galios. Maksimali įrengtosios galios suma vienam elektros vartojimo objektui, už kurią bus skiriama parama, negalės viršyti 10 kW.

Kokiais dokumentais ir informacija reikia pasirūpinti iš anksto?

Ruošiantis teikti paraišką derėtų iš anksto pasirūpinti tam tikrais dokumentais. Vienas svarbiausių – ESO išduotos elektrinės prijungimo prie elektros energijos skirstomųjų tinklų sąlygos (pdf formatu). Jų prireiks net jei elektrinė jau įrengta. Jei paraišką teiks įgaliotas atstovas, reikėtų turėti notariškai patvirtintą arba elektroninėmis priemonėmis sudarytą įgaliojimą.

Jei elektros vartojimo objekte, kurio adresą nurodysite paraiškoje, yra registruota juridinio ir (ar) fizinio asmens ekonominė veikla (įmonė, individuali veikla pagal pažymą ar verslo liudijimą) kartu su paraiška reikės pildyti ir „Vienos įmonės“ deklaraciją. Tokiu atveju, jei elektros vartojimo objekte yra registruota ne paties pareiškėjo, o kito juridinio ar fizinio asmens ekonominė veikla, reikėtų iš anksto pasirūpinti rašytiniu sutikimu.

Paraiškos pildymo metu taip pat vertėtų turėti ir šią informaciją. Saulės elektrinės įrengimo ir elektros vartojimo objektų unikalius numerius, pateikiamus Registrų centro. Žinokite ir elektros vartojimo objekte ketinamos naudoti įrengtos saulės elektrinės, už kurią prašoma dotacijos, galingumą (kW). Be to, derėtų iš anksto pasidomėti, kiek juridinių ir (ar) fizinių asmenų ekonominių veiklų yra registruota elektros vartojimo objekto adresu. Jeigu konkrečiu elektros vartojimo adresu yra registruota daugiau kaip vieno juridinio ir (ar) fizinio asmens ekonominė veikla, parama nebus teikiama.

Žingsniai, kaip sėkmingai pateikti paraišką

Skaičiuojama, jog šį kartą parama galės pasinaudoti mažiausiai 15 tūkst. namų ūkių. Tikintis didelio gyventojų susidomėjimo ir siekiant užtikrinti kuo sklandesnį procesą, paraiškų teikimo sistemoje atlikti atitinkami optimizacijos sprendimai.

APVA specialistai pataria, teikiant paraišką prie APVIS sistemos jungtis kompiuteriu. Ruošiantis pildyti paraišką derėtų atkreipti dėmesį į skirtingus saulės elektrinių įsirengimui skirtus kvietimus ir pasirinkti būtent tą, kurio reikia. Esant dideliam lankytojų srautui būsite nukreipti į „laukiamąjį“ langą, kuriame galėsite matyti savo numerį eilėje. Laukiant savo eilės itin svarbu neuždaryti ir neperkrauti naršyklės lango, neleisti savo įrenginiui „užmigti“ ar „restartuotis“.

Sulaukus savo eilės galėsite pildyti paraišką. Pildant paraiškos laukelius, kuriuose informacija teikiama iš Registrų centro, pavyzdžiui elektros vartojimo objekto numeris, taip pat gali tekti palaukti kol duomenys bus gauti. Apie tai įspės informacinis pranešimas sistemoje.

Kvietimo starto dieną – birželio 11-ąją APVA aktualiausią informaciją nuolat atnaujins savo svetainėje bei „Facebook“ paskyroje. Veiks papildomi konsultaciniai telefono numeriai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas