Netrukus galėsime pamiršti grynuosius pinigus ar bankines korteles: šiandien jau net ir turguje galima atsiskaityti elektroniniais mokėjimo būdais

Pranešimas spaudai

2023-07-24, 10:44 (atnaujinta 2023-07-24, 12:02)

46 komentarai (-ų)

Sektoriuose, kuriuose nuo senų laikų cirkuliuoja daug grynųjų pinigų, pavyzdžiui, turgavietėse, grožio salonuose ar autoservisuose, pastebimas itin išaugęs poreikis mokėjimus priimti kortelėmis ir kitomis bekontakčio mokėjimo priemonėmis, rodo naujausi „Citadele“ banko duomenys.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Netrukus galėsime pamiršti grynuosius pinigus ar bankines korteles: šiandien jau net ir turguje galima atsiskaityti elektroniniais mokėjimo būdais

Šis bankas, pirmasis Baltijos šalyse pasiūlęs verslo atstovams be papildomos įrangos išmanųjį telefoną naudoti kaip bekontakčių banko kortelių skaitytuvą, skaičiuoja, kad iš viso per pusantrų metų tokią inovaciją jau naudoja daugiau nei 2 000 klientų, o per 18 mėn. su „Citadele Phone POS“ Baltijos šalyse buvo priimta daugiau nei 5 mln. eurų mokėjimų.

„Aktyviausi šio bekontakčių mokėjimų sprendimo naudotojai yra smulkiojo verslo atstovai, taip pat sau darbo vietą sukūrę asmenys, kurie individualiai teikia paslaugas ar pagal užsakymus gamina prekes ir pristato jas užsakovams. Daugiausia šios programėlės naudotojų sudaro įvairaus maisto prekybininkai (28 proc.), restoranai (11 proc.) ir pavežėjai (11 proc.). Tarp klientų taip pat yra grožio paslaugas teikiančių asmenų (9 proc.), drabužių prekybininkų (6 proc.) ir autoservisų (5 proc.)“, – teigia „Citadele“ banko Baltijos šalių lėšų valdymo ir prekybos finansavimo tarnybos vadovas Romas Čereška.

Iš visų Baltijos šalių daugiausia šio inovatyvaus mokėjimų sprendimo naudotojų yra Latvijoje, tačiau nuo jos nedaug atsilieka Lietuva, o mažiausias populiarumas fiksuojamas Estijoje. Vidutiniškai per mėnesį su šiuo bekontakčių mokėjimų sprendimu įvykdoma kiek daugiau nei 11 tūkst. operacijų, o vidutinė atsiskaitymo suma siekia 28,46 euro.

„Nors šią inovaciją kūrėme galvodami apie smulkiuosius verslininkus, šiandien matome, kad bekontakčių mokėjimų sprendimu domisi ir didesni verslai. Pavyzdžiui, Lietuvoje didžiausia atsiskaitymo „Phone POS“ suma siekia beveik 80 tūkst. eurų.

Taip pat turime keletą klientų, kurie programėle naudojosi užsienyje, pavyzdžiui, dalyvaudami mugėse – tai suteikė jiems galimybę paprastai, greitai ir patogiai priimti bekontakčius atsiskaitymus, nes tam nereikėjo nei papildomos įrangos, nei papildomų išlaidų, tokių kaip fiksuotas mėnesinis mokestis. Tiesa, svarbu paminėti, kad bekontakčių mokėjimų programėlę užsienio šalyse galima naudoti tik išimtiniais atvejais, bet ne nuolat atsiskaitymams priimti“, – dalijasi R. Čereška.

Specialistas teigia, kad pasiūlyti tokį sprendimą paskatino kasmet sparčiai augantis individualią veiklą vykdančių žmonių skaičius ir supratimas, jog gyventojai vis rečiau nešiojasi grynųjų pinigų, dažniau renkasi elektroninius mokėjimo būdus.

„Per pastaruosius keletą metų, ypač pasibaigus pandemijai, akivaizdžiai pasikeitė gyventojų atsiskaitymo įpročiai – šiandien už prekes ar paslaugas jie nori atsiskaityti greitai, patogiai ir, svarbiausia, saugiai, todėl neretai renkasi elektroninius mokėjimo būdus. Dėl šios priežasties smulkieji prekybininkai taip pat ieško būdų, kaip atliepti besikeičiančius vartotojų lūkesčius – galima pastebėti, kad net ir turgavietėse, kuriose nuo senų laikų įprasta atsiskaitinėti grynaisiais pinigais, šiandien vis dažniau galima tai padaryti naudojant korteles, išmaniuosius telefonus, mokėjimo žiedus, apyrankes, laikrodžius ar kitas elektroninio mokėjimo priemones“, – teigia R. Čereška.

Šis mokėjimo būdas yra saugus – atsiskaitant kortelės duomenys nėra išsaugomi įrenginyje, be to, programėlė neleidžia fiksuoti (vaizdo įrašu ar darant ekrano nuotrauką) telefono ekrane atliekamų veiksmų, o klientams prieiga prie jos suteikiama išanalizavus jų vykdomą veiklą ir pasirašius sutartį.

46 komentarų

Kristina

Perlo terminalas nepriima kortelės , už komunalines paslaugas reikalauja grynų pinigų

No

Grynieji dar ilgai bus aiskiai buvo pasakyta kituose straipsniuose, tik dauguma bus skaitmeniniai aparatai noresi to ar Grynieji fsio, mastykit jus bet nemastot tik rasyti reikia 🤡 nebeverkit cia komentaruose

Lordas

Kad tokius kliedesius rašyti,tai turi būti sutvarkyta sistema ,kaip laikrodukas,o ne taip kad svajoti viena,o padaryti ,dar toli gražu,tai kad neklaidinkit zmoniu,negreit dar bus jūsų nesamones

Regina

Amerikoj tie korteliniai elektroniniai atsiskaitymai nebuvo vienos Valstijos priimti. Žmonės suprato pavojų, kad be grynųjų pinigų laukia krachas.Nes viskam bus limitai. Ir kurui, ir maistui, ir pramoninė prekę. Ir dar daug kam. Viskas dėl CO 2 planuojama ir tai bandymas bus padaryti iki 2030 metų. Žiauru bus gerbemieji😏

No

Pezi kaip kloune, zino data kada bus blogai nebekliedekit durneliai jus, kiek datu pasitvirtino per jusu nesamones 0 fantazijas susikiskit kitur 😄

Onė

Čia Lietuva.Čia ašarom lyja..Čia yra tik interesai, kuriems įvykti tinkamos visos priemonės.Briuselis netikrina..

Protingas žmogus

KLOUNAI JŪS KLOUNAI,KĄ DARYS LIETUVOS ŽMONIŲ DIDŽIOJI DALIS GYVENTOJŲ ???? JIE NET NETURI IŠMANIŲ TELEFONŲ,NEMOKA ĮSIVESTI IR NEĮMANOMA ĮSIDIEGTI TAS PROGRAMĖLES TAI NEGALĖS PRODUKTŲ VALGYT NUSIPIRKTI.UŽPI...... DURNIAI.BANDŽIAU ĮSIVESTI IKI NUOLAIDAS TAI ŠŪDAS GAVOSI.GYVENU ŠALIA " IKI " PARDUOTUVĖS,NEĮMANOMA SU TOM PROGRAMĖLĖM.MŪSŲ PINIGAI,KĄ IR KAIP NORĖSIM TAIP IR DARYSIM.SU SAVO PINIGAIS KLOUNAI DARYKIT KĄ T I K NORITE.PALIKIT ŽAPRASTUS ŽMOGELIUS RAMYBĖJE....

Simonas

Senolis,o kitas ir 70m.,nelabai pajudąs,pasisamdys kokį studentą,kad jam padėtų mokesčius sumokėti,į pardę nueiti,dar kur nors. Žiū,iš kokių 300-400 pensijos belikę 200 ar 300, net nepradėjus naujo mėnesio.Bet sako,kad gerai nepersivalgyti, vegetariškai,kaip karvytė ar ožkytė.Juk ir dainose apdainuojama kaip gyvuliukai pluša.Tai ir senoliai antrą kvėpavimą įgaus. Jei neįgaus,patys kalti.Gerovės valstybė-mūsų LT.

No

Grynieji dar ilgai bus aiskiai buvo pasakyta kitur straipsniuose, tik dauguma bus skaitmeniniai aparatai noresi to ar Grynieji fsio, mastykit jus bet nemastot tik rasyti reikia 🤡 nebeverkit 🤦♂

Remigijus

Nebenusisnekekite su tomis programelemis,ne visi turi išmaniuosius,tai gal ir nusisukti einant reikia programėles,jau greitai ir susijęs nepajudinsime, sėdėsiu namie su įmontuota programėlė į smegenis ir paliksime zombiu,robotų tauta.
Nupezeliai,kur tuk eini ten popierius reikalingas,net savivaldybėje ar į Sodra,tegul kompiuterius galingesnius padaro,o nepririsa žmonių prie bankų,o ką tiems daryti kurie antstoliams skolingi?
Durneliai jus.

Stankus

Nereik cia pudrint smegenu,kad dauguma palaiko tokia ideja ir jinai yra priimtina. Cia jus norit to. Nuokrusos. Padaryt vergus dar didesniais vergais.

No

Svaigalas gydykis, verge tu verge 🤡 grinieji dar ilgai bus tik tu aparatu dauges

Nesvarbu

Nepritariu tokiom nesąmonėm, geriau grini pinigai, nevisi gali turėti programėles ir atsiskaityti

Irena

Nenoriu tokių nesąmonių į mano sąskaita eina tik pensija,gyvenu užsienyje tik retkarčiais grįžtu tai kaip man naudoti jeigu aš Lietuvoje nieko neperku,noriu išimti grynais

O

Didziausia nesamone- tapti priklausomais nuo banku. Grynieji turi likti, kaip yra dabar.

Aleksas

Kažkaip dažnai atsiranda elektroniniai trukdžiai, elektroninėje bankininkystėje. Tai va panorės bankai ir padarys trukdžius, kad išvis negalėsit pirkt su ta elektronika.

Violeta

Nesutinku.
Mums reikalingi grynieji,kad pirktume iš bobučių uogas,daržoves,sodinukus,daržovių daigus.

Kontrolė

Kontrolė kontrolė jau negalima bus jaunavedžių pasveikinti įdedant pinigus į vokelį, o štai kai į sąskaitėlę mieli sveteliai perves tai VMI nepamirš sau atsiseikėti😆

Lijana

O ką mes darysim kurie nemokam verslas verslas nespręskit už vienetus turtingus yra dauguma kurie nemoka

Teta

Yra didelė dalis gyventojų, kurie naudoja telefoną kaip susisiekimo, bendravimo priemonę. Jie nerašo net žinučių. Kaip juos išmokysite tų keistų atsiskaitymo ne grynais pinigais būdų ? Valstybinės institucijos privalo prisiderinti prie visų žmonių galimybių gyventi ramiai ir be streso naudojant pinigus pirkimams ir kitiems atsiskaitymams . Tas senas žmogelis nemato tame telefone net kas parašyta,jis tik gali ir moka atsiliepti ir paskambinti.

Simonas

Vyresnio amžiaus žmogus galės įsigyti telefoną tokio dydžio,kaip pirmas kompas. Pasiims karutį ir galės vežiotis. Kiekviena problema išsprendžiama.

Baisu!

Vieną dieną rašo naujienas,kad bus keičiami pinigų banknotai su kitokia išvaizda,o dabar rašote ,kad nebenaudosime pinigų. Tai kas juos naudos ? Ar vaikams žaisti juos gamins? Jau tiek yra suveltas ta finansų ir pinigų naudojimo sistema,kad užmigti nebeįmanoma nuo tų pergyvenimų ir perversmų. Pinigai turėtų būti pats pastoviausias dalykas.Prie jų pripratę žmonės jaustųsi saugiai ir jų naudojimo ar kaupimo efektas būtų visai kitoks. Dabar ,kaip išprotėję žmonės perka ko nereikia,išnaudoja vieni kitus kaip tik sugalvoję. Ir, kad yra vagiami pinigai nuo sąskaitų bankuose,tai dažnai atrodo, kad tai daroma su bankų žinia...

Žurnalistams

Neformuokit nuomonės. Tik mažas procentas žmonių naudojasi tokiom galimybem.
Niekada nesutiksiu atsisakyti grynųjų. Prarasti grynuosius,tai tapti visišku bankų vergu.

Povilas

Jau ir taip viską valdo bankai kai panaikins grinuosius mes tapsime bankų vergais

Kazys

Nekiskit savo nuomonės visiems.Zmogus turi turėti teisę pasirinkti -moketi grynais ar kortele.

NESUPRATA

O tu žmogus pažiurek i pasa asmuo tu nežmogus tai ir neverk

Natali

Nenoriu mokėjimo su kortelėmis. Per dažnai yra trukdžiai, bijau likti be pinigų

Vardenis

Elektroninė bankininkystė bet kokia forma yra totali asmens veiksmų kontrolė, padedanti dar daugiau operuoti asmenų instinktais.

Danute

Man tinka mokėjimas grynais,visa man patogu,gali visad kontroliuoti kiek išleidi,kortelėmis ar dar kitoks būdas patogus bankams...

genovaite.veteikiene@gmail.com

Nereikia tokių mokėjimų neturiu tiek pinigų geras ir atsiskaitymas kortele.

Lietuvaitė

Naudoju dažniau grynuosius, bet retkarčiais atsiskaitau ir banko kortele...Pinigų turiu nedaug ir visai man nereikia naudotis internetine bankininkyste....o dar ir neturiu susikūrusi internetinės bankininkystės....

Nina

Nereikia to elektrinio mokėjimo neturiu aš tu tiek pinigu ir kaip mokėjau grynais taip ir mokesiu

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas